Reizen en vakantie in Ghana

Kerngegevens

– Oppervlakte: 239.000 vierkante kilometer (6 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 24.652.402 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 103 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Accra;
– Talen: Engels, Akan, Moshi-Dagomba, Ewe en Ga;
– Munteenheid: Cedi (GHC);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3100 (2011).

Informatie over visum Ghana

Reizen en vakantie in GhanaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Ghana. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij de visumaanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en een bewijs van inenting tegen Gele Koorts. Verder moet je twee referenties in Ghana overleggen. Dat kunnen ook adressen van hotels zijn.

Met een single entry tourist visum kun je maximaal 60 dagen in Ghana blijven. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Ghana in Den Haag. De verwerking van een visumaanvraag duurt minimaal vier werkdagen. Tegen extra betaling is ook een spoedprocedure mogelijk; dan ligt het visum binnen een werkdag voor je klaar. Voor de visumaanvraag moet je vier recente pasfoto’s inleveren. Je moet het visum met een bankpas betalen (pinnen).

Communicatie in Ghana

Internationaal toegangsnummer: +233.
Alarmnummer ambulance: 193.
Alarmnummer politie: 191.
Alarmnummer brandweer: 192 en 999.

Tijdsverschil met Ghana

Tijdens onze winter is het in Ghana 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Ghana 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Ghana

De elektriciteit in Ghana is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. Grotere hotels gebruiken generatoren voor de elektriciteitsvoorziening.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by