Dit strand in Portugal is uitgeroepen tot het beste ter wereld

Portugal autohuur

TripAdvisor beste stranden ter wereldAmsterdam, 25 februari 2024 – Wat is nou de beste plek om je handdoek uit te rollen deze zomer? Boek een vakantie naar de Algarve in Portugal! Hier vind je namelijk het strand Praia da Falésia, dat dit jaar is uitgeroepen tot het beste ter wereld bij de Travellers’ Choice Awards van TripAdvisor. Bijna 6000 mensen hebben dit strand overladen met positieve reviews, waardoor het op nummer één terecht is gekomen.

Je denkt misschien eerder aan de Malediven of een Caribisch eiland bij de beste stranden ter wereld, maar je moet dus aan de Portugese zuidkust zijn. Praia da Falésia ziet er inderdaad schitterend uit: een lange strook goudkleurig zand aan de voet van spectaculaire okerkleurige kliffen. Je kunt er zonnebaden, zwemmen of surfen in de golven of een wandeling maken over het schilderachtige voetpad bovenop de kliffen en van het uitzicht genieten.

TripAdvisor beste strand Portugal

Het strand is bekroond met de Blauwe Vlag, wat betekent dat het schoon en veilig is. Er zijn toiletten en bovendien is het strand goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Praia da Falésia ligt ongeveer 13 kilometer ten oosten van Albufeira, een van de populairste badplaatsen in de Algarve.

Wil je vakantie vieren bij het beste strand ter wereld?
Reserveer online een hotel of vakantiehuis in Praia da Falésia

Europese stranden in top-3

De hele top-3 van best beoordeelde stranden bevindt zich in Europa. Op de tweede plek staat Spiaggia dei Conigli in Italië – dat je kunt vertalen als ‘het strand van de konijnen’. Wit zand en helder blauw water bepalen het decor van dit rustige strand, dat wel wat moeilijker te bereiken is.

TripAdvisor beste strand Italië

Spiaggia dei Conigli ligt aan de zuidkust van het eiland Lampedusa, dat dichter bij Tunesië ligt dan bij Sicilië. Lampedusa haalt vooral het nieuws vanwege de gammele bootjes met Afrikaanse vluchtelingen die het eiland proberen te bereiken. Waarom zoveel fanatiekelingen op TripAdvisor dit strand dan ook een positieve review hebben gegeven, is voor ons een raadsel. Het is populair bij duikers die op zoek zijn naar zeeschildpadden, dus dat zal zeker meespelen.

TripAdvisor beste strand Spanje

Op nummer drie staat het strand La Concha in San Sebastián in het noorden van Spanje. Het is een levendig stadsstrand in de vorm van een schelp, vlak bij de sfeervolle binnenstad van San Sebastián. Verderop in de lijst van TripAdvisor komen dan eindelijk de paradijselijke stranden terug, in exotische bestemmingen als Hawaï en de Seychellen. De Traveller’s Choice Awards voor de beste stranden kun je hier raadplegen.

Foto's © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!