In dit Europese land krijg je de goedkoopste cappuccino

Goedkoopste cappuccino EuropaAmsterdam, 7 april 2024 – Ah, cappuccino! Die heerlijke mix van espresso, gestoomde melk, en dat perfecte laagje schuim. Genieten toch? De prijs van dit populaire drankje varieert flink, afhankelijk van waar in Europa je een kopje bestelt. In Bosnië kunnen koffieliefhebbers hun hart ophalen, want daar betaal je voor het geliefde drankje slechts € 1,27. Ter vergelijking: in Nederland kost een cappuccino gemiddeld € 3,21.

Dit komt naar voren uit een analyse van de Cost of Living Index door Preply. Dit online talenplatform maakte een vergelijking tussen Nederland en andere Europese landen als het gaat om het drinken van een kopje cappuccino in een horecagelegenheid. De duurste cappuccino drink je in Denemarken, waar een cappuccino gemiddeld € 5,39 kost, gevolgd door Zwitserland en Noorwegen met respectievelijk € 5,09 en € 4,12.

Goedkoopste cappuccino in de Balkan

De meest betaalbare cappuccino? Bosnië is het land waar koffieliefhebbers kunnen genieten van hun favoriete warme drank voor slechts € 1,27. In Noord-Macedonië kost een cappuccino gemiddeld € 1,49, terwijl in Montenegro de prijs slechts een cent meer is, op € 1,50.

Goedkoopste cappuccino Europa overzicht

Italië, wereldwijd bekend als de bakermat van de cappuccino, biedt niet alleen cappuccino van uitstekende kwaliteit, maar verrast ook met een zeer betaalbare prijs van slechts € 1,58 per kop. Nederland is met een prijs van € 3,21 ruim twee keer zo duur als het land van de cappuccino’s.

Goedkoopste cappuccino Europa Italië

Wil jij tijdens het koffiemoment indruk maken met jouw Italiaanse tongval? Let dan goed op! Het bestellen van een koffie kan qua uitspraak soms nog wel lastig zijn. Wil je het helemaal juist doen, bestel dan een kopje ka – puh – chee – no. Een keer zin in een andere koffie? Ga dan voor een latte makkiato met een harde K in plaats van de ‘latte masji-ato’ en de espresso in plaats van de ‘expresso’.

Vanwege oorlogen zijn Israël, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland en Moldavië trouwens niet meegenomen in het onderzoek.

Foto's © Shutterstock.com; Preply.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!