me-vlagReizen en vakantie in Montenegro

Kerngegevens

– Oppervlakte: 13.812 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 657.394 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 48 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Podgorica;
– Talen: Montenegrijns (officieel), Servisch, Bosnisch, Albanees;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.500 (2011).

Reizen en vakantie in Montenegro

Reizen en vakantie in MontenegroMontenegro, ooit onderdeel van Joegoslavië, is een van de jongste landen van Europa. Door de kleine oppervlakte – het is een derde van Nederland – is het gemakkelijk te bereizen. Montenegro heeft een bergachtig landschap, vele historische monumenten en middeleeuwse ommuurde steden en dorpen. Er zijn vele kerken en kloosters, met als hoogtepunt het 12e eeuwse Ostrogklooster dat bovenin tegen een bergwand is gebouwd. Voor een vakantie in de zon is het land ook geschikt. De kust aan de Adriatische Zee is minstens net zo prachtig als die van buurland Kroatië en Montenegro kent de meeste zonuren van Europa.

Informatie over visum Montenegro

Staatsburgers van Nederland en België hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Montenegro. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart is geen geldig reisdocument voor een vakantie naar Montenegro. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Montenegro in Brussel.

Communicatie in Montenegro

Internationaal toegangsnummer: +382.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer politie: 122.
Alarmnummer brandweer: 123.
Alarmnummer ambulance: 124.
Verkeersinformatie autowegen: 134.

Tijdsverschil met Montenegro

Er is geen tijdsverschil tussen Montenegro en Nederland. Montenegro kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Montenegro

De elektriciteit in Montenegro is 220 volt. In Montenegro worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland, dus je hebt geen wereldstekker nodig.

Share Button