dz-vlagReizen en vakantie in Algerije

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2.381.741 vierkante kilometer (57 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 37.367.226 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Algiers;
– Talen: Arabisch, Frans, Berberse dialecten;
– Munteenheid: Algerijnse Dinar (DZD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 7300 (2011).

Informatie over visum Algerije

Reizen en vakantie in AlgerijeStaatsburgers van Nederland hebben een visum nodig voor een vakantie in Algerije. Voor een visum is een paspoort vereist dat nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je in het bezit te zijn van een retour- of doorreisticket, een originele hotelreservering of officiële uitnodiging, een reisverzekering en bewijs dat je over voldoende financiële middelen beschikt (bijvoorbeeld met een kopie van je bankafschrift). Voor minderjarige kinderen moet je tevens een kopie van de geboorteakte overleggen.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Algerije in Den Haag. Je dient twee pasfoto’s mee te nemen (genomen tegen een witte achtergrond) en het visumformulier twee keer in te vullen. Het visumformulier is te downloaden via de website van de ambassade.

Communicatie in Algerije

Internationaal toegangsnummer: +213.
Alarmnummer ambulance: 14.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 14.

Tijdsverschil met Algerije

In Algerije is het tijdens onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is er geen tijdsverschil met Nederland.

Elektriciteit in Algerije

De elektriciteit in Algerije is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus het is niet nodig een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/muha04.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam