Overnachten in Algerije

Algerije hotelsVoor overnachten in Algerije heb je een beperkte keuze uit goede hotels. In de hoofdstad Algiers vind je veel dure hotels die zich richten op zakenreizigers, maar niet altijd uitblinken in service, faciliteiten en voorzieningen. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, zoals het 5-sterren El Aurassi Hotel dat goede waarderingen krijgt van reizigers. In verband met criminaliteit in Algiers adviseren overheden in een groot en goed beveiligd hotel te overnachten.

In Algerije zijn enkele internationale hotelketens actief, die goede service en voorzieningen bieden voor een betaalbare prijs. Zo heeft Marriott International zeven hotels in het land. Ook in de badplaatsen aan de Middellandse Zee – zoals Oran – zijn wel hotels en resorts die aan internationale standaarden voldoen. Deze zijn vooral in trek zijn bij Franse toeristen. Deze resorts hebben vaak een eigen nachtclub. Alle hotels in Algerije worden door de regering ingedeeld in een sterrensysteem, van 1 en 2 sterren (toeristenklasse) tot 5 sterren (luxe).

Zoek je voordelige accommodatie tijdens je trip naar Algerije?
Reserveer hier een hotel of resort in Algerije, tegen de laagste prijzen

De luxe hotels vind je vooral in de grote steden en hebben voorzieningen als een zwembad, een nachtclub, een fitnesscentrum en restaurants. In de oasesteden Ghardaïa en Ouargla en in het uiterste zuiden (zoals in Tamanrasset) is zeer weinig goede accommodatie.

Tijdens het hoogseizoen van 1 oktober tot 31 mei is het essentieel vooraf te boeken. In het hoogseizoen betaal je ook het meest. De hete zomermaanden gelden als laagseizoen en dan liggen de prijzen van hotelkamers lager. Je kunt dan ook proberen af te dingen.

Goedkoop overnachten in Algerije

Voor backpackers is het moeilijk om goede accommodatie te vinden. De goedkoopste hotels in Algerije zijn vaak smerig, in slechte staat en overbevolkt met Algerijnen en andere Afrikanen.

De paar betere goedkope hotels zijn meestal vol en ver van tevoren volgeboekt. Zelfs met een reservering op zak wil dat nog niet zeggen dat je er terecht kunt om te overnachten. Backpackers kunnen in de omgeving van een busstation of treinstation rondvragen of er accommodatie beschikbaar is. Algerije heeft ook een netwerk van hostels, de Fédération Algérienne des Auberges de Jeunes (FAAJ). Het is echter onduidelijk of deze nog actief is en of er hostels bij zijn aangesloten.

Oud hotel in Algerije

Kamperen is mogelijk op publiek terrein en op de stranden, al heb je wel toestemming nodig van de lokale autoriteiten. Uit veiligheidsoverwegingen is het echter niet aan te raden om in Algerije te gaan wildkamperen. In de Sahara kun je ook je tent opzetten of gewoon je slaapzak op het zand leggen en naar de sterren kijken.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Algerije, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam