Reizen naar Algerije

Reizen met het vliegtuig naar Algerije

Reizen naar AlgerijeVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Algerije vliegen. Je kunt het land wel in redelijk korte tijd bereiken met een overstap in Parijs. Vanaf luchthaven Charles de Gaulle vliegen Air France en Air Algérie, de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije, naar de Algerijnse hoofdstad Algiers. De Franse vliegtuigmaatschappij Aigle Azur en Air Algérie vliegen ook van het vliegveld Paris Orly naar Algiers. De vliegtijd van Parijs naar Algiers bedraagt ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Vanaf Schiphol en andere luchthavens in Nederland vertrekken elke dag vele vluchten naar Parijs. Vanaf Amsterdam kun je met een tussenstop in Parijs in minder dan 5 uur in Algiers zijn.

De meeste internationale vluchten komen aan op Algiers Houari Boumediene Airport (ALG). Het vliegveld ligt ongeveer 17 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Het is een moderne luchthaven met drie terminals. Tussen de terminals rijden gratis shuttle busjes. Er zijn veel geldautomaten en balies van banken waar je terecht kunt voor het wisselen van geld. Er zijn cafés, restaurants en koffietentjes en er is een eerste hulp-post. Website: www.aeroportalger.net

Vervoer van de luchthaven naar Algiers

In Algiers wordt gebouwd aan een metronetwerk, waardoor de luchthaven uiteindelijk ook met een metrolijn met het centrum van de hoofdstad verbonden zal zijn. Het is onbekend wanneer deze metrolijn gereed is.

Tot die tijd kun je de bus en de taxi nemen van het vliegveld naar Algiers. Busmaatschappij Etusa heeft een buslijn van de luchthaven naar het centrum. De reistijd is ongeveer een half uur. De bussen stoppen buiten de terminals. De dienstregeling kun je raadplegen op de website: www.etusa.dz

Taxi’s staan buiten bij de aankomsthal van Terminal 1 en Terminal 2. Een taxirit naar het centrum duurt gemiddeld 25 minuten.

Reizen met de boot naar Algerije

Algeríe Ferries verzorgt veerdiensten naar Algerije vanuit Alicante in Spanje en vanuit Marseille in Frankrijk. Vanuit Marseille gaan er veerboten naar Oran, Algiers, Bejaia, Skikda en Annaba. De vaartocht van Marseille naar Algiers duurt ongeveer 20 uur.

Vanuit Alicante zijn er veerdiensten naar Oran en Algiers. Op de veerboten zijn hutten met 2 of 4 bedden en je kunt de auto meenemen. Het is duur, dus als je niet echt een auto hebt kun je beter het vliegtuig nemen. Informatie over de dienstregeling en boekingen: www.algerieferries.com.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 augustus 2015.

Foto © depositphotos.com/Senohrabek.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam