Reizen naar Algerije

Reizen met het vliegtuig naar Algerije

Algerije reizenVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Algerije vliegen. Je kunt het land wel in redelijk korte tijd bereiken met een overstap in Parijs. Vanaf luchthaven Charles de Gaulle vliegen Air France en Air Algérie, de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije, naar de Algerijnse hoofdstad Algiers. De Franse vliegtuigmaatschappij Aigle Azur en Air Algérie vliegen ook van het vliegveld Paris Orly naar Algiers. De vliegtijd van Parijs naar Algiers bedraagt ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Vanaf Schiphol en andere luchthavens in Nederland vertrekken elke dag vele vluchten naar Parijs. Vanaf Amsterdam kun je met een tussenstop in Parijs in minder dan 5 uur in Algiers zijn. Vertrek je vanuit Brussel, dan kun je wel rechtstreeks naar Algerije vliegen. Air Algérie heeft enkele vluchten per week naar Algiers, met een duur van ongeveer 2½ uur. Ook zijn er vluchten naar Algiers vanuit onder meer Lyon en Rome.

Wil je voordelig naar Algerije reizen?
Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar Algerije

Reizen naar AlgerijeDe meeste internationale vluchten komen aan op Algiers Houari Boumediene Airport (ALG). Het vliegveld ligt ongeveer 17 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Het is een moderne luchthaven met drie terminals. Tussen de terminals rijden gratis shuttle busjes. Er zijn veel geldautomaten en balies van banken waar je terecht kunt voor het wisselen van geld. Er zijn cafés, restaurants en koffietentjes en er is een eerste hulppost. Website: www.aeroport-alger.com

Vervoer van de luchthaven naar Algiers

Sinds 2019 kun je de trein nemen van de luchthaven naar het centrum van Algiers. Elk uur rijdt er een trein naar station El Harrach in een buitenwijk van Algiers. Dit is een rit van 11 minuten. Hier kun je overstappen op metrolijn 1 naar het centrum van Algiers. Informatie over tickets en de dienstregeling vind je op de website van de Algerijnse spoorwegmaatschappij SNTF: www.sntf.dz

Daarnaast kun je de bus en de taxi nemen van het vliegveld naar Algiers. Busmaatschappij Etusa heeft een buslijn van de luchthaven naar het centrum. De reistijd is ongeveer een half uur. De bussen stoppen buiten de terminals. Taxi’s staan buiten bij de aankomsthal van Terminal 1 en Terminal 2. Een taxirit naar het centrum duurt gemiddeld 25 minuten.

Vermijd gedoe bij aankomst op de luchthaven van Algiers
Boek hier een privé taxitransfer naar je accommodatie in Algiers

Reizen met de boot naar Algerije

Algeríe Ferries verzorgt veerdiensten naar Algerije vanuit Alicante in Spanje en vanuit Marseille in Frankrijk. Vanuit Marseille gaan er veerboten naar Oran, Algiers, Bejaia, Skikda en Annaba. De vaartocht van Marseille naar Algiers duurt ongeveer 20 uur.

Vanuit Alicante zijn er veerdiensten naar Oran en Algiers. Op de veerboten zijn hutten met 2 of 4 bedden en je kunt de auto meenemen. Het is duur, dus als je niet echt een auto hebt kun je beter het vliegtuig nemen. Informatie over de dienstregeling en boekingen: www.algerieferries.com.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juni 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Algerije, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; depositphotos.com/Senohrabek.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam