Overnachten in Angola

Angola hotelsAngola is geen gemakkelijk land om te overnachten voor de gemiddelde reiziger. Overnachten in het land is extreem duur: de prijs van een hotelkamer behoort tot de hoogste ter wereld en is vergelijkbaar met prijzen van luxe hotels in westerse steden. De hoofdstad Luanda staat regelmatig bovenaan de lijst van duurste steden ter wereld. Bovendien is er een schaarste aan goede hotels, vooral in de Luanda en andere grote steden. Goedkope hotels zijn moeilijk te vinden en bovendien smerig en slecht onderhouden.

Het lijkt nogal tegenstrijdig in een land waar de gemiddelde inwoner probeert rond te komen van een paar duizend dollar per jaar. De prijzen van kamers in hotels worden echter opgedreven door de vele expats die in Angola werken voor de olie-industrie. De economie van het land drijft op de olie-inkomsten, maar helaas komen deze maar bij een kleine groep rijken terecht.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Angola?
Reserveer hier een hotel of appartement in Angola

In Luanda zijn veel hotels in het centrum bezet door expats die werken met tijdelijke en kortlopende contracten, waardoor er een beperkt aantal kamers beschikbaar is. De verwachting is dat het aantal hotels in Angola de komende jaren gestaag toeneemt. De Franse hotelketen AccorHotels heeft in 2015 aangekondigd liefst 50 hotels in het land te willen openen.

Hotels in Angola

Het is raadzaam zo vroeg mogelijk te reserveren als je wilt overnachten in een hotel in Luanda (minstens een maand voor vertrek). Op de luchthaven is het niet mogelijk een hotel te boeken. Hotels in Angola hebben meestal airconditioning, een eigen badkamer, telefoon, radio en televisie. Goede hotels in de hoofdstad zijn onder meer Trópico Hotel, Alvalade Hotel, Hotel Presidente Luanda, EPIC SANA Luanda Hotel en Palmeiras Suite Hotel. Er zijn ook enkele guesthouses.

Buiten Luanda zijn hotels nog schaarser. Middelmatige hotels kunnen al maanden van tevoren zijn volgeboekt, tegen belachelijk hoge prijzen. In Angola zijn enkele hotelketens actief met vestigingen in meerdere plaatsen, waaronder TD Hotels en Luna Hotels and Resorts. Zodra je de steden hebt verlaten en omring bent door het Afrikaanse landschap, vind je wat meer landelijk gelegen lodges en guesthouses. In Kissama National Park kun je overnachten in een hotel en in bungalows.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 juli 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Angola, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam