Reizen naar Angola

Reizen met het vliegtuig naar Angola

Angola reizenKLM had tot enkele jaren geleden rechtstreekse vluchten naar de hoofdstad Luanda, waardoor het erg makkelijk was om vanuit Nederland naar Angola te reizen. Vanaf Amsterdam Schiphol bedroeg de vliegtijd toen 8 uur en 40 minuten. Deze rechtstreekse vluchten heeft KLM echter geschrapt in de dienstregeling.

Met Brussels Airlines kun je wel vanuit Brussel rechtstreeks naar de Angolese hoofdstad Luanda vliegen. De vluchten gaan drie keer per week en duren 8 uur en 35 minuten.

Een vliegticket naar Luanda is te koop vanaf ongeveer € 700
Boek hier een vliegticket naar Angola bij Brussels Airlines

Daarnaast kun je vanaf Schiphol naar Angola reizen met een overstap, bijvoorbeeld in de Portugese hoofdstad Lissabon. Met de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP kun je dan binnen 12 uur in Luanda zijn. Er zijn frequente vliegverbindingen tussen Portugal en zijn voormalige kolonie.

Ook een overstap in Parijs behoort tot de mogelijkheden. Air France vliegt een paar keer per week van luchthaven Charles de Gaulle naar Luanda. Een goedkoop alternatief is om te vliegen met Royal Air Maroc, met een overstap in Casablanca. Soms moet je daar dan wel overnachten, waardoor de reistijd een stuk langer wordt.

Luchthaven van Luanda

Alle internationale vluchten komen aan op Luanda Quatro de Fevereiro International Airport (LAD) in Luanda. De luchthaven ligt ongeveer 4 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Er wordt sinds 2004 ook gebouwd aan een nieuw vliegveld, Angola International Airport, 40 kilometer ten zuidoosten van Luanda. Volgens planning zou deze nieuwe internationale luchthaven medio 2017 in gebruik worden genomen, maar door financiële tegenslagen is dit inmiddels uitgesteld tot medio 2023.

Reizen met het vliegtuig naar AngolaDe luchthaven beschikt over een bar, een restaurant, een postkantoor, een geldwisselkantoor, een bagagedepot en een medische kliniek waar je onder meer vaccinaties kunt krijgen tegen cholera en gele koorts. Op het vliegveld van Luanda zijn geen balies van autoverhuurbedrijven. Voor het huren van een auto moet je in de stad zelf zijn. Als je van tevoren een huurauto boekt, kun je wel vragen of je de auto op de luchthaven kunt ophalen.

Huur een auto in Luanda vanaf € 10 per dag
Vergelijk hier de tarieven van een huurauto in Luanda

Vervoer van de luchthaven naar Luanda

Buiten bij de aankomsthal vind je een taxistandplaats. Er zijn enkele taxicentrales actief die door de luchthaven zijn goedgekeurd. De moderne en betrouwbaarste zijn Afri Taxi, Morvic-Taxi en Taxi-Cielo. Het taxibedrijf UGO Taxi biedt de mogelijkheid online te reserveren: www.ugo.co.ao

In de taxi’s kun je alleen contant betalen, met kwanza’s of Amerikaanse dollars. Het is echter aan te raden vervoer te regelen via je hotel of je contactpersoon in Angola. Je kunt ook een luchthaventransfer regelen, waarbij je direct van het vliegveld naar je accommodatie wordt gebracht.

Vermijd stress en wachten bij aankomst in Angola
Boek hier je privé taxitransfer naar je accommodatie in Luanda

Er rijden verschillende bussen van het vliegveld naar Luanda. Een buskaartje is goedkoop, maar het meenemen van je bagage in de bus is niet altijd even praktisch. Het openbaar vervoerbedrijf in de hoofdstad van Angola is Transporte Colectivo Urbano de Luanda (TCUL).

Reizen met de trein naar Angola

Er is een treinverbinding van de Angolese kustplaats Lobito naar Luao, bij de grens met de Democratische Republiek Congo. Deze 1344 kilometer lange spoorlijn staat bekend als de Benguela Railway, die al in 1902 is aangelegd. Tijdens de burgeroorlog in Angola is de spoorlijn deels vernietigd, maar vanaf 2006 is deze met hulp van Chinese bouwbedrijven opnieuw aangelegd. In februari 2015 is de Benguela Railway weer in gebruik genomen, met 67 treinstations. De exploitatie is in handen van het Angolese staatsbedrijf Empresa do Caminho de Ferro de Benguela-E.P.

Angola trein

Vanuit de buurlanden Namibië en Zambia rijden geen treinen naar Angola. Er bestaan wel plannen voor internationale treinverbindingen met deze landen.

Reizen met de bus naar Angola

Er schijnen bussen te rijden van Namibië naar Angola. Duidelijke informatie ontbreekt, we adviseren je ter plekke in Namibië te informeren. De Zuid-Afrikaanse busmaatschappij Intercape rijdt in ieder geval rechtstreeks van de Namibische hoofdstad Windhoek naar de grensovergang bij Oshikango. Daar kun je lopend de grens oversteken en in Angola een bus of minibus nemen. Informatie: www.intercape.co.za

Reizen met de auto naar Angola

Je kunt vanuit Namibië met de auto naar Angola rijden. Er is een grensovergang bij de plaats Oshikango en bij de plaats Ruacana (Omahenene Border Control). Beide grensposten zijn alleen overdag geopend.

Hou met het autorijden in Angola rekening met slechte wegen vol gaten, vooral als het heeft geregend. Ook is het verkeer chaotisch en loopt er vee op de weg.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 juli 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Angola, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Wikimedia.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam