Reizen naar Angola

Reizen met het vliegtuig naar Angola

Reizen met het vliegtuig naar AngolaHet is gemakkelijk om met het vliegtuig vanuit Nederland naar Angola te reizen. KLM vliegt twee keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Luanda, de hoofdstad van Angola. De vliegtijd is 8 uur en 40 minuten.

Je kunt vaak een goedkoper vliegticket krijgen door een overstap, bijvoorbeeld in Londen of Parijs. British Airways vliegt van Londen naar Angola en Air France vliegt van Parijs naar Angola. Een goedkoop alternatief is ook om te vliegen met Royal Air Maroc, met een overstap in Casablanca. Soms moet je daar dan wel overnachten, waardoor de reistijd een stuk langer wordt.

Vanuit Brussel vliegt Brussels Airlines een paar keer per week rechtstreeks naar Luanda. De vliegtijd is hier eveneens 8 uur en 40 minuten.

Alle internationale vluchten komen aan op Luanda Quatro de Fevereiro International Airport (LAD) in Luanda. De luchthaven ligt ongeveer 4 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Er wordt sinds 2004 ook gebouwd aan een nieuw vliegveld, Angola International Airport, 40 kilometer ten zuidoosten van Luanda. Volgens planning zou deze nieuwe internationale luchthaven medio 2017 in gebruik worden genomen.

De luchthaven beschikt over een bar, een restaurant, een postkantoor, een geldwisselkantoor, een bagagedepot en een medische kliniek waar je onder meer vaccinaties kunt krijgen tegen cholera en gele koorts. Op het vliegveld van Luanda zijn geen balies van autoverhuurbedrijven. Voor het huren van een auto moet je in de stad zelf zijn. Als je van tevoren een huurauto boekt, kun je wel vragen of je de auto op de luchthaven kunt ophalen. Website: www.angolaairport.net

Vervoer van de luchthaven naar Luanda

Buiten bij de aankomsthal vind je een taxistandplaats. Er zijn enkele taxicentrales actief die door de luchthaven zijn goedgekeurd. De moderne en betrouwbaarste zijn Afri Taxi, Morvic-Taxi en Taxi-Cielo. Het taxibedrijf Allo Taxi biedt de mogelijkheid online te reserveren: www.allotaxi.co.ao

In de taxi’s kun je alleen contant betalen, met kwanza’s of Amerikaanse dollars. Het is echter aan te raden vervoer te regelen via je hotel of je contactpersoon in Angola. Je kunt ook een luchthaventransfer regelen via de Angolese touroperator Eco-Tur: www.eco-tur.com

Er rijden verschillende bussen van het vliegveld naar Luanda.

Reizen met de trein naar Angola

Er is een treinverbinding van de Angolese kustplaats Lobito naar Luao, bij de grens met de Democratische Republiek Congo. Deze 1344 kilometer lange spoorlijn staat bekend als de Benguela Railway, die al in 1902 is aangelegd. Tijdens de burgeroorlog in Angola is de spoorlijn deels vernietigd, maar vanaf 2006 is deze met hulp van Chinese bouwbedrijven opnieuw aangelegd. In februari 2015 is de Benguela Railway weer in gebruik genomen, met 67 treinstations.

Vanuit de buurlanden Namibië en Zambia rijden geen treinen naar Angola. Er bestaan wel plannen voor internationale treinverbindingen met deze landen.

Reizen met de bus naar Angola

Er schijnen bussen te rijden van Namibië naar Angola. Duidelijke informatie ontbreekt, we adviseren je ter plekke in Namibië te informeren. De Zuid-Afrikaanse busmaatschappij Intercape rijdt in ieder geval rechtstreeks van de Namibische hoofdstad Windhoek naar de grensovergang bij Oshikango. Daar kun je lopend de grens oversteken en in Angola een bus of minibus nemen. Informatie: www.intercape.co.za

Reizen met de auto naar Angola

Je kunt vanuit Namibië met de auto naar Angola rijden. Er is een grensovergang bij de plaats Oshikango en bij de plaats Ruacana (Omahenene Border Control). Beide grensposten zijn alleen overdag geopend.

Hou met het autorijden in Angola rekening met slechte wegen vol gaten, vooral als het heeft geregend. Ook is het verkeer chaotisch en loopt er vee op de weg.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 september 2015.

Foto © Commons Wikimedia.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam