MadagascarReizen en vakantie in Madagascar

Kerngegevens

– Oppervlakte: 587.041 vierkante kilometer (14 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 22.599.098 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 38 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Antananarivo;
– Talen: Malagassisch (officieel), Frans (officieel), Engels;
– Munteenheid: Ariary (MGA);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1000 (2012).

Informatie over visum Madagascar

Reizen en vakantie in MadagascarStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Madagascar. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kun je aanvragen bij aankomst op de internationale luchthaven in Antananarivo of in internationale havens van Madagascar.  Op het vliegveld moet je in de rij gaan staan met het bovenschrift ‘No visa’.

Je kunt het visum ook aanvragen bij het Consulaat van Madagascar in Rotterdam of bij de Ambassade van Madagascar in Brussel. Bij een visumaanvraag bij het consulaat of de ambassade moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren.

Communicatie in Madagascar

Internationaal toegangsnummer: +261.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Ambulance in Madagascar

Madagascar heeft geen centraal nummer voor ambulancediensten. Bij medische noodgevallen kun je het beste contact opnemen met een lokaal ziekenhuis. Een private ambulancedienst die 24 uur per dag in het hele land actief is, is Assistance Plus. Zij verzorgen medische bijstand per ambulance, helikopter en vliegtuig. Ze zijn toeristen ook van dienst in hotels en in levensbedreigende situaties kunnen ze patiënten evacueren naar Mozambique of Zuid-Afrika. Informatie over Assistance Plus is te vinden op www.assistanceplus.mg

Tijdsverschil met Madagascar

In onze winter is het in Madagascar 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Madagascar 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Madagascar

De elektriciteit in Madagascar is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige Nederlandse stekkers. Op sommige plaatsen worden ook nog Zuid-Afrikaanse stopcontacten gebruikt, geschikt voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval kunnen voorkomen.

Foto depositphotos.com/ajlber.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by