NigeriaReizen en vakantie in Nigeria

Kerngegevens

– Oppervlakte: 923.768 vierkante kilometer (22 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 174.507.539 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 189 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Abuja;
– Talen: Engels (officieel), Hausa, Yoruba, Igbo, Fulani, inheemse talen;
– Munteenheid: Nigeriaanse Naira (NGN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2700 (2012).

Informatie over visum Nigeria

Reizen en vakantie in NigeriaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Nigeria. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of de vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in het land te bekostigen.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Nigeria in Den Haag. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s meenemen, een recent bankafschrift en een kopie van je vluchtschema of een uitdraai van je vliegticket. Ook moet je een bewijs van betaling meenemen. Je dient het visum van tevoren al aan te vragen en te betalen via de website van de Nigeria Immigration Service: www.immigration.gov.ng. De betaling kun je doen per creditcard.

Voor een reis naar Nigeria is een vaccinatie tegen Gele Koorts vereist. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje in je handbagage hebt zitten als je naar het land reist.

Communicatie in Nigeria

Internationaal toegangsnummer: +234.
Alarmnummer noodgevallen: 112 / 767.
Website politie Nigeria: www.npf.gov.ng

Tijdsverschil met Nigeria

In onze winter is er geen tijdsverschil tussen Nigeria en Nederland. In onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Nigeria 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Nigeria

De elektriciteit in Nigeria is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met 3 rechthoekige pinnen, alsmede Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met 3 ronde pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hou rekening met een onbetrouwbare elektriciteitsvoorziening. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. Belangrijke openbare gebouwen en grote hotels gebruiken generatoren die 24 uur per dag voor elektriciteit zorgen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by