Tips voor een vakantie in Ethiopië

Ethiopië: een introductie

Een vakantie in Ethiopië beleef je in een van de oudste landen ter wereld, een bestemming die bij vele in het geheugen staat gegrift als een uitgestrekte woestijn waar de bevolking te lijden heeft onder droogte, oorlog en hongersnood. De tijden zijn echter flink veranderd sinds de televisie in 1985 beelden de huiskamer in slingerde van uitgemergelde mensen en het Live Aid Concert in het Wembley Stadium. Ethiopië is in werkelijkheid een van de natste, meest vruchtbare en mooiste landen ter wereld met een vreedzame democratie en een groeiende economie.

Reizigers die vakantie vieren in Ethiopië staan vaak versteld van de prachtige natuurlijke schoonheid en de rijke cultuur en geschiedenis. Een verplichte stop is Lalibea, een plaats in het noorden waar talloze kerken uit de rotsen zijn gehakt. Ook vind je er Aksum, waar je de mysterieuze overblijfselen van een eeuwenoud koninkrijk kunt bewonderen. Addis Abeba is de levendige hoofdstad waar in maatpak gestoken zakenlieden zij aan zij lopen met geitenhoeders en daklozen, langs de drukke cafés, markten en brutalistische architectuur.

Wil je een rondreis maken in Ethiopië?
► Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Ethiopië

Het enige land in Afrika dat altijd onafhankelijk bleef (en twee keer de Italianen versloeg) is een trotse plek waar de islam en het christendom in relatieve harmonie samenkomen. Vergeet de ramp van meer dan 30 jaar geleden en boek een vakantie naar Ethiopië om het heerlijke pittige eten te proeven, fascinerende inheemse stammen te ontdekken en uit je comfortzone te treden.

EthiopiëEthiopië in een notendop

– Oppervlakte: 1.104.300 vierkante kilometer (27 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 118.550.298 (2024);
– Bevolkingsdichtheid: 107 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Addis Abeba;
– Talen: Amhaars (officieel), Arabisch (officieel), Engels (officieel), regionale talen;
– Munteenheid: Birr (ETB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2400 (2022).

Informatie over visum Ethiopië

Blauwe Nijl watervallen

Staatsburgers van Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Ethiopië. Een toeristenvisum is geldig voor 1 maand of voor 3 maanden. Voor het visum dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de dag dat je aankomt in Ethiopië. Ook heb je een pasfoto nodig en een reserveringsbevestiging of beschrijving van de reis.

Sinds juli 2018 kun je een zogeheten eVISA voor Ethiopië online aanvragen via de officiële website www.evisa.gov.et. Met dit visum mag je het land alleen binnenkomen via de internationale luchthaven van de hoofdstad Addis Abeba. De kosten van een online toeristenvisum voor 30 dagen zijn $52. Voor een toeristenvisum voor 90 dagen betaal je $72 (tarieven in 2018). Het betreft een single entry visum, dus je mag maar één keer het land binnenkomen.

Het visum is ook aan te vragen bij de Ambassade van Ethiopië in Brussel. Toeristen uit België en Nederland kunnen ook een visum aanvragen bij aankomst op het internationale vliegveld van de hoofdstad Addis Abeba.

Beste bezienswaardigheden in Ethiopië

Ethiopië heeft eeuwenoude religieuze steden en een enorm gevarieerde natuur, van rotsachtige bergen tot glinsterende meren. Het land heeft een van de heetste plekken ter wereld, maar ook de mysterieuze oude koninkrijken. Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Ethiopië

Reizen naar Ethiopië

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Ethiopië reizen, maar er zijn wel vluchten naar het Afrikaanse land vanuit talloze andere Europese steden. Je kunt de hoofdstad Addis Abeba gemakkelijk bereiken via een overstap. Lees hier meer over reizen naar Ethiopië

Overnachten in Ethiopië

Ethiopië overnachten
Er is een ruime keuze om te overnachten in Ethiopië, zowel voor low budget reizigers als (zaken)reizigers die willen slapen in moderne hotels met uitstekende voorzieningen. Grote steden hebben letterlijk honderden hotels en guesthouses waar je uit kunt kiezen. ► Lees hier alle tips over hotels en overnachten in Ethiopië

Communicatie in Ethiopië

Internationaal toegangsnummer: +251.
Alarmnummer ambulance: 92.
Alarmnummer politie: 91.
Alarmnummer brandweer: 93.

Tijdsverschil met Ethiopië

Tijdens onze winter is het in Ethiopië 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Ethiopië 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Ethiopië

De elektriciteit in Ethiopië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Er worden verschillende soorten ronde en vierkante stopcontacten gebruikt, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Ook kan de netspanning variëren en de stroom soms uitvallen.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 juli 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Ethiopië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam