GabonReizen en vakantie in Gabon

Kerngegevens

– Oppervlakte: 267.667 vierkante kilometer (ruim 6 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 1.640.286 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 6 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Libreville;
– Talen: Frans (officieel), 40 inheemse talen;
– Munteenheid: West-Afrikaanse Frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 17.300 (2012).

Informatie over visum Gabon

Reizen en vakantie in GabonStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Gabon. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Voor een toeristenvisum dien je verder te beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een volgende vlucht. Ook is een vaccinatie tegen Gele Koorts vereist. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage mee te nemen als je op reis gaat naar Gabon. Logeer je bij een privépersoon, dan moet je een uitnodigingsbrief (certificat d’hebergement legalisé) hebben.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Gabon in Brussel. Voor de visumaanvraag moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt 3 tot 4 weken. Tegen extra betaling kun je het visum sneller krijgen.

Communicatie in Gabon

Internationaal toegangsnummer: +241.
Alarmnummer ambulance: 1300 / 1399.
Alarmnummer politie: 1710 / 1730.
Alarmnummer brandweer: 18.
Inlichtingen telefoonnummers binnenland: 12.
Inlichtingen telefoonnummers buitenland: 16.

Tijdsverschil met Gabon

Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Gabon. Tijdens onze zomertijd van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober is het in Gabon 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Gabon

De elektriciteit in Gabon is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval kunnen voorkomen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by