IvoorkustReizen en vakantie in Ivoorkust

Kerngegevens

– Oppervlakte: 322.463 vierkante kilometer (8 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 22.400.835 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 69 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Yamoussoukro;
– Talen: Frans (officieel), 60 inheemse talen;
– Munteenheid: West-Afrikaanse CFA-Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1700 (2012).

Informatie over visum Ivoorkust

Reizen en vakantie in Ivoorkust
Yamoussoukro Basiliek, Ivoorkust

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Ivoorkust. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming.

Voor een toeristenvisum moet je verder kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor een vakantie in Ivoorkust. Voorts moet je een vaccinatie tegen Gele Koorts hebben gehad. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar het land reist.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Ivoorkust in Den Haag. De Ivoriaanse autoriteiten hebben voor de visumaanvraag tal van websites in het leven geroepen die niet uitblinken in duidelijkheid.

Je dient eerst een afspraak te maken via de website www.rdvvisas-ci.com. Neem de afspraakbevestiging mee. Een visumformulier kun je downloaden via een andere website www.snedai.com. Betalen voor het visum kan vooraf via de website www.paiementvisa-cotedivoire.com. Elektronische betaling bespoedigt de afhandeling. Neem het betalingsbewijs mee naar de ambassade. Bij de aanvraag in persoon moet je twee recente kleurenpasfoto inleveren.

Communicatie in Ivoorkust

Internationaal toegangsnummer: +225.
Alarmnummer ambulance: 185.
Alarmnummer politie: 111 en 170.
Alarmnummer brandweer: 180.

Tijdsverschil met Ivoorkust

In onze winter is het in Ivoorkust 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Ivoorkust 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Ivoorkust

De elektriciteit in Ivoorkust is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto depositphotos.com/BLC-James
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by