Overnachten en hotels in Lesotho

Lesotho overnachtenIn Lesotho kun je overnachten in hotels, guesthouses en lodges. Ook kun je bij overnachten bij particulieren, waarbij je de nacht doorbrengt in ronde houten hutten met een dak van riet (zogeheten rondavels). De meeste hotels vind je in de hoofdstad Maseru, maar ook in kleinere steden is vaak wel een hotel te vinden.

Maseru heeft enkele hotels die aan internationale standaarden voldoen, waar vooral zakenreizigers en regeringsfunctionarissen verblijven. Reizigers geven goede beoordelingen aan het Avani Maseru Hotel, dat ook een buitenzwembad heeft. Het is onderdeel van de Thaise hotelketen Avani Hotels & Resorts.

Ook het Lancer’s Inn in Maseru heeft goede reviews. Het hotel bevindt zich in een historisch gebouw uit 1869 en is vernoemd naar 39 Britse soldaten (lancers) die omkwamen tijdens de zogeheten ‘Gewerenoorlog’ in Lesotho in 1880 en 1881. In het Lancer’s Inn Hotel zit ook het Nederlandse consulaat.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Lesotho?
Reserveer hier online een hotel of lodge in Lesotho

Guesthouses en lodges vind je verspreid in heel Lesotho, van verschillende kwaliteit. Ze worden vaak door families gerund en je kunt er terecht voor maaltijden en activiteiten. Guesthouses en lodges zijn wat persoonlijker en je proeft er meer van het lokale leven dan in de hotels, die wat functioneler zijn. Ook verblijf je dan meer in de natuur of in de bergen.

Lesotho guesthouse

Voor een overnachting in een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel ben je in Lesotho tussen de LSL 700 en LSL 1400 kwijt (ongeveer € 50 tot € 100). In een duurder en beter hotel betaal je meer dan € 100 per overnachting. Voor een bed in een slaapzaal van een hostel betaal je zo’n € 9 tot € 12.

Kamperen in Lesotho

Je bent nog goedkoper uit als je gaat kamperen. Het is relatief gemakkelijk om te kamperen in Lesotho, waardoor je het prachtige landschap van het land kunt ervaren. Je mag in principe overal je tent neerzetten, maar vraag voor de zekerheid eerst toestemming van het dorpshoofd. Er zijn ook lodges waar je voor een klein bedrag in de tuin mag kamperen.

Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, dus laat geen waardevolle bezittingen achter in je tent als je op pad gaat. In lokale winkels en supermarkten kun je eten inslaan, maar het is ook verstandig altijd voldoende water bij je te hebben.

Januari en februari zijn de beste maanden om te kamperen in Lesotho omdat de moessonregens dan voorbij zijn. Neem in ieder geval genoeg warme kleding mee omdat het weer wisselvallig kan zijn. De koudste maanden zijn juni en juli (midden in de winter). De temperaturen in het bergachtige Lesotho kunnen dan onder het vriespunt komen en er kan sneeuw vallen.

Beste en bijzondere hotels in Lesotho

Lesotho heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Maliba Mountain Lodge

Een van de beste plekken om te overnachten in Lesotho is de Maliba Mountain Lodge in het Ts’ehlanyane Nationaal Park. Dit is naar eigen zeggen de eerste en enige 5-sterren accommodatie in Lesotho. Je kunt slapen in een van de zes ruime en luxe chalets en vanaf je balkon genieten van het schilderachtige berglandschap. Desnoods kun je op je terras een massage krijgen. De Maliba Lodge heeft een goed restaurant, een bistro en twee bars. Op korte afstand beheert de Maliba Lodge ook enkele hutten en een stenen gebouw met vier kamers waar je kunt overnachten. ► Boek hier een overnachting in Maliba Mountain Lodge

Lesotho Maliba Mountain Lodge

Sani Mountain Lodge

Een bijzondere plek is ook de Sani Mountain Lodge (www.sanimountain.co.za) op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika. Deze lodge ligt op een hoogte van 2874 meter en claimt de hoogste pub van Afrika te hebben. Het ligt bovenop de Sani Pass en er kan in de winter flink wat sneeuw liggen, waardoor je er soms in de omgeving kan skiën. Je hebt er een prachtig uitzicht en je kunt kijken hoe auto’s over de steile en winderige weg omhoog ploeteren. Met een gids kun je naburige dorpen bezoeken. De Sani Mountain Lodge heeft duurdere rondavels en goedkope slaapzalen voor backpackers. Ook kun je er kamperen.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 december 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Lesotho, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com; Sani Mountain Lodge.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam