Tips voor een vakantie in Lesotho

Lesotho: een introductie

Een vakantie in Lesotho beleef je in The Mountain Kingdom, een koninkrijk in het zuiden van Afrika dat bekendstaat om bergen, bergen en nog eens bergen. Driekwart van het land bestaat uit bergen en Lesotho is de enige natie ter wereld die volledig boven de 1000 meter ligt. Het laagste punt ligt op 1500 meter en daarmee heeft Lesotho het hoogst gelegen laagste punt op aarde. Zelfs de nationale kegelvormige hoed van gras, de basotho-hoed, heeft de vorm van een berg. Dit is het nationale symbool van Lesotho dat prominent op de vlag prijkt.

Lesotho is volledig omsloten door Zuid-Afrika, waardoor veel reizigers het bergkoninkrijk in één of twee dagen bezoeken tijdens een vakantie in dat land. Vergeet echter niet dat Lesotho even groot is als België en dat je daar dus best langere tijd kunt doorbrengen. Je kunt er de indrukwekkende Maletsunyane waterval bezoeken, een van de hoogste ter wereld waarbij het water 192 meter naar beneden klettert. Je kunt er een biertje drinken in de hoogste pub van Afrika (op 2874 meter) of een bezoek brengen aan het Sehlabathebe Nationaal Park dat wegens 4000 jaar oude rotsschilderingen opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lesotho heeft zelfs een eigen wintersportoord: Afriski.

Veel geasfalteerde wegen zijn er niet, dus bezoek Lesotho tijdens een georganiseerde rondreis of met een stevige four wheel drive. Mocht je het koud krijgen tijdens je vakantie, dan kun je je verwarmen met een kleurige wollen deken, de nationale kleding waarmee ook de trotse locals zich weren tegen lage temperaturen. Lesotho is een leuke en avontuurlijke bestemming met prachtige hooglanden, een rijke cultuur en traditionele dorpen waar de gebruiken en levensstijlen al eeuwenlang hetzelfde zijn.

LesothoLesotho in een notendop

– Oppervlakte: 30.355 vierkante kilometer (driekwart van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.958.042 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 65 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Maseru;
– Talen: Sesotho (officieel), Engels (officieel), Zulu, Xhosa;
– Munteenheid: Maloti (LSL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3900 (2017).

Informatie over visum Lesotho

Reizen en vakantie in LesothoStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Lesotho. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor een retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming (dat kan ook vanuit Zuid-Afrika zijn).

Je paspoort moet één lege pagina hebben voor een stempel bij de paspoortcontrole. Zonder visum mag je maximaal 14 dagen in Lesotho verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of voor een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Lesotho in Brussel.

Communicatie in Lesotho

Internationaal toegangsnummer: +266.
Alarmnummer ambulance: 121.
Alarmnummer politie: 123.
Alarmnummer brandweer: 124.

Tijdsverschil met Lesotho

In onze zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Lesotho. In onze wintertijd is het in Lesotho 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Lesotho

De elektriciteit in Lesotho is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie ronde pinnen (in triangelvorm). Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen in Lesotho regelmatig voor. De belangrijkste hotels en bedrijven hebben generatoren voor de elektriciteit.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Lesotho, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Lesotho Tourism Development Corporation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam