LesothoReizen en vakantie in Lesotho

Kerngegevens

– Oppervlakte: 30.355 vierkante kilometer (driekwart van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.936.181 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 64 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Maseru;
– Talen: Sesotho (officieel), Engels (officieel), Zulu, Xhosa;
– Munteenheid: Maloti (LSL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2000 (2012).

Informatie over visum Lesotho

Reizen en vakantie in LesothoStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Lesotho. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor een retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming (dat kan ook vanuit Zuid-Afrika zijn).

Je paspoort moet één lege pagina hebben voor een stempel bij de paspoortcontrole. Zonder visum mag je maximaal 14 dagen in Lesotho verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of voor een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Lesotho in Brussel.

Communicatie in Lesotho

Internationaal toegangsnummer: +266.
Alarmnummer ambulance: 121.
Alarmnummer politie: 123.
Alarmnummer brandweer: 124.

Tijdsverschil met Lesotho

In onze zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Lesotho. In onze wintertijd is het in Lesotho 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Lesotho

De elektriciteit in Lesotho is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie ronde pinnen (in triangelvorm). Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen in Lesotho regelmatig voor. De belangrijkste hotels en bedrijven hebben generatoren voor de elektriciteit.

Foto © Lesotho Tourism Development Corporation.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisbuzz
Sort by