Overnachten in Malawi

Malawi ontvangt een groeiend aantal toeristen, waardoor er steeds meer keuze is om te overnachten. Je vindt comfortabele, westerse hotels en guesthouses in steden als Blantyre, Lilongwe, Zomba en Mzuzu. Ook langs de oevers van Lake Malawi is veel accommodatie, gericht op buitenlandse toeristen. De meeste hotels en resorts vind je in het zuiden tussen Monkey Bay, Mangochi en Senga Bay.

Hotels zijn door de Tourism & Hotels Board in Malawi geclassificeerd van 1 ster (eenvoudig) tot 5 sterren (luxe). De meeste hotelkamers hebben een eigen badkamer en airconditioning en ontbijt is vaak bij de prijs inbegrepen. In mei 2015 opende overigens het eerste 5-sterrenhotel van Malawi: het President Walmont Hotel (www.umodzipark.co.mw) in het zakendistrict van de hoofdstad Lilongwe, met 130 kamers en suites. Presidenten en andere hoogwaardigheidsbekleders kunnen overnachten in één van de veertien presidentiële villa’s die bij het hotel horen. In dit 5-sterrenhotel en in 4-sterrenhotels betaal je westerse prijzen.

In nationale parken en reservaten kun je ook overnachten in een lodge of een camp, met uitstekende voorzieningen en faciliteiten. Ook aan de oevers van Lake Malawi vind je luxe lodges met privéstranden en mogelijkheden om te watersporten. Een van de bekendste plekken in Malawi is de exclusieve Kumbali Country Lodge (www.kumbalilodge.com) nabij de hoofdstad Lilongwe, bestaande uit zestien met riet bedekte suites. Hier verblijft zangeres Madonna als ze in het land is (ze heeft twee kinderen uit Malawi geadopteerd). Als zij hier komt om te overnachten worden alle overige gasten overigens gevraagd uit te checken

In natuurgebieden en langs het meer vind je verder campings, vaak in de buurt van hotels. Kamperen in Malawi is goedkoop en goed te doen in het droge seizoen, van april tot en met november. Verwacht niet al teveel luxe voorzieningen, maar soms tref je uitstekende douches en toiletten. Je kunt ook een kampeersafari boeken bij een tour operator waarbij je in luxe tenten overnacht.

Overzicht van hotels en lodges in Malawi

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels en lodges in Malawi. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer boeken.

Hotelketens in Malawi

Hotels in Blantyre

Hotels in Chintheche

Hotels in Lilongwe

Hotels in Mangochi

Hotels in Salima / Senga Bay

Voor het laatst bijgewerkt op 6 april 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Malawi, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Kumbali Country Lodge.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam