Reizen naar Malawi

Tips over reizen naar Malawi

Reizen met het vliegtuig naar Malawi

Malawi heeft twee internationale luchthavens: in de hoofdstad Lilongwe en in Blantyre, de grootste stad in het zuiden van het land. Vanuit Nederland en andere Europese steden kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Malawi reizen, maar zul je moeten overstappen op een luchthaven in Afrika.

Vliegen naar Lilongwe

Vliegen naar MalawiEen van de snelste en goedkoopste manieren is om naar Lilongwe te vliegen met Kenya Airways, waarbij je overstapt in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De reistijd is dan bij elkaar ongeveer 12 uur.

Kenya Airways vliegt zo’n twee keer per dag van Nairobi naar Lilongwe. De vliegtijd is 2 uur en 25 minuten. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je makkelijk naar de Keniaanse hoofdstad vliegen (lees hier meer over reizen naar Kenia).

Je kunt ook vliegen via Johannesburg in Zuid-Afrika, al maak je dan wel een kleine omweg. South African Airways en Malawian Airlines vliegen van Johannesburg naar Lilongwe. De vliegtijd voor dit traject is 2 uur en 20 minuten.

Een derde mogelijke route is om te vliegen naar de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa en vandaar met Ethiopian Airlines naar Lilongwe in Malawi te vliegen. Ethiopian Airlines heeft een samenwerking met Malawian Airlines.

Luchthaven van Lilongwe

Lilonge Kamuzu International Airport (LLW) ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad. Het is een niet al te grote luchthaven met een paar internationale vluchten per dag. Het is de thuisbasis van Malawian Airlines en de binnenlandse luchtvaartmaatschappij Ulendo Airlink. Je vindt er een café, een bar en een paar duty free winkels. In de aankomsthal zijn enkele banken en geldwisselkantoren waar je je geld kunt omwisselen in Malawische kwacha.

Vanaf het vliegveld kun je het beste een taxi nemen naar het centrum van Lilongwe. Buiten de aankomsthal hangen vele taxichauffeurs rond die buitenlandse toeristen benaderen voor een rit naar de stad. Voor het instappen in de taxi moet je een prijs afspreken, waarbij je moet afdingen. In de aankomsthal hangt een bord met de gangbare tarieven voor een taxirit naar Lilongwe. Er rijden ook bussen van het vliegveld naar Lilongwe.

Reizen met de bus naar Malawi

Er rijdt dagelijks een rechtstreekse bus van Johannesburg in Zuid-Afrika helemaal naar Blantyre in het zuiden van Malawi. De busrit duurt 35 uur. De bus rijdt na Blantyre nog verder naar Lilongwe en Mzuzu of naar Mangochi.

Onderweg doorkruis je Zimbabwe en Mozambique (dus zorg dat je ook een visum hebt voor deze landen). De Zimbabwaanse hoofdstad Harare is een van de tussenstops. De busdienst wordt verzorgd door de Zuid-Afrikaanse busmaatschappij Intercape. Voor de dienstregeling en boekingen: www.intercape.co.za

Reizen met de auto naar Malawi

Je kunt met de auto naar Malawi rijden vanaf Tanzania, Zambia en Mozambique. De meeste grensposten sluiten om 18.00 uur en gaan pas de volgende ochtend om 07.00 uur weer open. Het is moeilijk om een visum te bemachtigen bij de grens. Het is raadzaam van tevoren een visum aan te vragen bij een ambassade van Malawi.

Check de regels voordat je met een auto naar Malawi rijdt. Anno 2016 hebben automobilisten verplicht een WA-verzekering nodig, die je bij de grens kunt afsluiten. Ook heb je een tijdelijke importheffing nodig (die je ook bij de grens kunt kopen) en een kentekenbewijs. Als je geen eigenaar bent van de auto heb je van het verhuurbedrijf officiële toestemming nodig om in Malawi te rijden.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 maart 2016.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam