Rondreizen Namibie Van Verre

Tips voor een vakantie in Swakopmund, Namibië

Door Carmen van Verseveld

Vakantie SwakopmundVeel mensen die op vakantie gaan naar Afrika, doen alleen Zuid-Afrika aan. Zonde eigenlijk, want het mooie buurland Namibië mag niet vergeten worden. Een uitgestrekt woestijnlandschap waar je uren doorheen kunt rijden zonder ook maar een mens tegen te komen.

Swakopmund ligt in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Het plaatsje heeft veel Duitse invloeden omdat Namibië ooit een Duitse kolonie is geweest. Zo vind je er bijvoorbeeld verscheidene ‘Brauhausen’, wordt er veel Duits gesproken en ook de ‘Bratwurst’ ontbreekt niet op de menukaart.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Swakopmund

Adrenaline kicks in

De thrillseekers onder ons kunnen tijdens hun vakantie in Swakopmund absoluut aan hun trekken komen. Voel je de behoefte om uit een vliegtuig te springen? Het skydive centrum ligt op zo’n 5 kilometer afstand van het stadje. Houd rekening met omgerekend zo’n € 200 voor een tandemsprong. Er is een mogelijkheid om film- en/of videomateriaal erbij te kopen.

Liever met beide benen op de grond blijven? Dat kan! Quadbiken en sandboarden behoren tot de opties. Bij het sandboarden kun je ervoor kiezen om te staan of om liggend naar beneden te gaan. En ja, echt óveral zit zand. Het is overigens ook mogelijk om een combinatie quadbiken en sandboarden te doen. De activiteiten zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Breng een bezoekje aan Walvis Bay

Flamingo's WalvisbaaiWalvis Bay (of Walvisbaai) ligt op zo’n half uur rijden van Swakopmund. Het is de belangrijkste haven van Namibië. De naam zegt het al: jaarlijks trekken hier tientallen migrerende walvissen langs de kust. Walvisbaai is een goede plek om te surfen. Je vindt in dit stadje winkels, supermarkten en zelfs een ziekenhuis. In de Walvisbay Lagoon kun je honderden flamingo’s zien die op hun gemak aan het chillen zijn in het water. Een prachtig gezicht.

Take it easy…

Wil je het rustiger aan doen dan kun je paardrijden door de natuur of een living desert tour doen; in een tocht door de woestijn maak je kennis met de ‘little five’.

Ook zijn er verschillende scenic flights te boeken. In een klein vliegtuigje met zo’n 4 tot 6 personen zie je de mooiste plekken in de omgeving. Where desert meets the ocean… De duur en dus ook de prijzen variëren per vlucht. Een andere optie is de dolfijnencruise. Naast het spotten van de dolfijnen kan het goed zijn dat je op de boot bezoek krijgt van een grote pelikaan die een visje mee komt pikken.

Voor bijna alle bovenstaande activiteiten geldt dat je kunt worden opgehaald bij je hotel.

Skeleton Coast

Swakopmund ligt aan de Skeleton Coast. Zeevaarders hadden het hier moeilijk vanwege de mist, branding en gevaarlijke stromingen. Aan de kust liggen dan ook duizenden scheepswrakken. Neem eens een kijkje…

Praktische informatie over een vakantie in Swakopmund

Overnachten in Swakopmund

Swakopmund HotelWat betreft slapen in Swakopmund is er keuze genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een oud treinstation dat is omgetoverd tot een hotel. Ook is Adventure Village een echte aanrader; van buiten gekleurde containers, van binnen kleine ingerichte hotelkamers. Ze hebben een klein tourbureau, waar je meteen alle activiteiten kunt boeken. Desert Sky Backpackers is een leuk centraal gelegen hostel.

Eten en drinken in Swakopmund

Naast de eerder genoemde brauhausen (in het bijzonder Swakopmund Brauhaus) zijn er een heleboel restaurants waar je uit kunt kiezen.

Romantisch dineren? Dan is Jetty een leuke plek. Dit restaurant met uitzicht op zee zit aan het einde van de pier. Kom maar op met die zonsondergang!

The Tug is een restaurant met een terras met uitzicht op de pier en de zee. Kucki’s Pub is een gezellige bar dicht bij de hoofdstraat. Een uitgebreide menukaart met zowel traditioneel als internationaal eten. Het is er wel snel druk, dus reserveren is aan te raden.

Vervoer naar Swakopmund

Swakopmund wordt sowieso altijd aangedaan wanneer je een georganiseerde reis door Namibië doet. Kom je vanuit het zuiden, dan ligt het stadje op enkele uren rijden vanaf Sesriem. Windhoek ligt op zo’n 5 uur rijden van Swakopmund. Deze weg is verhard en je kunt hier goed met een huurauto rijden. Ook kun je een (shuttle)bus vanuit Windhoek nemen.

‘Vliegveld Swakopmund’ is het dichtsbijzijnde vliegveld. Vanuit het buitenland zul je eerst een overstap moeten maken op één van de internationale vliegvelden, om vervolgens een binnenlandse vlucht te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Swakopmund, Namibië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Carmen van Verseveld; Flickr.com/jbdodane.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam