Overnachten en hotels in Nigeria

In Nigeria kun je overnachten in hotels, guesthouses, appartementen en resorts. De meeste hotels en andere accommodatie vind je in de grote steden, zoals Lagos, de hoofdstad Abuja, Port Harcourt, Benin City en Calabar. De grote steden hebben eersteklas hotels die zich vooral richten op zakenreizigers (Nigeria heeft een belangrijke olie-industrie), maar die zijn ver van tevoren volgeboekt. Het is raadzaam tijdig te reserveren.

In Lagos, een van de meest overbevolkte steden van Afrika, bevinden de beste hotels zich op Lagos Island. Hotels in Nigeria zijn aan de dure kant. Voor een kamer in een 4- of 5-sterrenhotel betaal je $250 tot $400 per nacht. In een middenklasse hotel ben je $100 tot $150 per nacht kwijt. In een budget hotel kun je overnachten voor $35 tot $50. In Nigeria zijn verschillende internationale hotelketens, waaronder Protea, Sheraton, Hilton, Golden Tulip en Best Western. Een Nigeriaanse hotelketen is Dannic Hotels (www.dannichotels.com). De komende jaren staat de bouw van vele nieuwe hotels op stapel.

Waar je op moet letten bij het overnachten in Nigeria

Veel hotels in Nigeria vragen gasten 125 procent van de rekening te betalen, voordat je de kamer van je sleutel krijgt. De 25 procent extra krijg je terug bij het uitchecken. Let er op dat je je creditcard in zo’n geval niet ‘open’ laat staan, omdat er misbruik van gemaakt kan worden.

Volgens verhalen van reizigers op internet zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden bij het overnachten in een hotel in Nigeria. Neem je creditcard direct terug zodra je deze door het pinapparaat hebt gehaald, zodat personeel de driecijferige veiligheidscode op de achterkant niet kan lezen. Vraag altijd om een bonnetje en bewaar dit goed.

Geef het nummer van je creditcard of de driecijferige veiligheidscode nooit op als je zogenaamd door de ‘receptie’ wordt gebeld met de mededeling dat er een probleem met je kaart zou zijn. Er zijn gevallen van oplichterij bekend waarbij iemand van buiten de gasten in het hotel belt. Als er een probleem zou zijn, kun je het beste persoonlijk naar de receptie lopen.

Andere accommodatie in Nigeria

Naast de hotels kun je overnachten in rest houses die door de overheid worden gerund. Deze zijn vaak gebouwd in koloniale stijl en vind je in het hele land. Ook zijn er christelijke missies waar je goedkoop de nacht kunt doorbrengen, met eenvoudige voorzieningen. Universiteiten hebben gastenverblijven voor wetenschappers, die soms ook aan toeristen worden verhuurd. Verder zijn er sportclubs die goedkope accommodatie aanbieden.

Port Harcourt is het centrum van de nationale olie-industrie en heeft veel accommodatie voor werknemers, met guesthouses die ook aan toeristen worden verhuurd. Kamperen in Nigeria is niet veilig en niet gebruikelijk, en wordt vooral gedaan door scholieren tijdens een schoolkamp. Backpackers die willen kamperen zullen waarschijnlijk alleen terecht kunnen op het terrein van een hotel.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Nigeria

Nigeria heeft enkele beroemde en bijzondere hotels waar je kunt overnachten. Hier vind je meer tips over de beste accommodatie in het land.

InterContinental Lagos Hotel

In juni 2013 gingen de deuren open van het InterContinental Lagos Hotel. Met een hoogte van 100 meter en 23 verdiepingen is dit het hoogste hotel van West-Afrika. Het 5-sterrenhotel op Victoria Island is daarmee ook een nieuwe moderne baken in de skyline van Lagos. Het InterContinental Lagos Hotel heeft 358 kamers en 37 suites, waarvan velen een prachtig uitzicht hebben over de Atlantische Oceaan en de lagune in de stad. Ook is er een presidentiële suite van 250 vierkante meter. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een fitnesscentrum en vier restaurants (helaas niet op de bovenste verdieping). Het is onderdeel van de hotelketen International Hotels Group. Adres: Plot 52, Kofo Abayomi St, Lagos, Nigeria. Website: www.ihg.com

Federal Palace Hotel, Lagos

Het Federal Palace Hotel in Lagos werd geopend in 1960 en is een van de eerste luxe hotels van Nigeria. Het is onlosmakelijk verbonden met de Nigeriaanse geschiedenis omdat het land in 1960 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië en in dit hotel de onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Dat gebeurde in de toenmalige directiekamer van het nieuw gebouwde hotel. In de zogeheten Independence Hall vonden de officiële festiviteiten plaats voor de onafhankelijkheid. Het 5-sterrenhotel is sinds 2007 in handen van de Zuid-Afrikaanse hotelketen Sun International en is grondig gerenoveerd, waarbij de oude charme met moderne luxe is gecombineerd. Het Federal Palace Hotel heeft 150 kamers en een casino, een restaurant, een bar en een buitenzwembad. Het ligt op Victoria Island in Lagos, met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Adres: 6-8 Ahmadu Bello Way, Victoria Island, 101241, Lagos, Nigeria. Website: www.suninternational.com/federal-palace

Voor het laatst bijgewerkt op 3 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Nigeria, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam