Wat te zien en te doen in Lagos, Nigeria: 10 tips!

Door Cindy Stechweij

Een reis maken naar Nigeria is niet zonder risico, maar bijzonder is het zeker. Je vindt in dit land eeuwenoude cultuur gecombineerd met de mooiste natuurparken en enorme steden zoals Lagos. Als economisch en cultureel centrum van Nigeria mag je deze grote stad Lagos absoluut niet missen tijdens een rondreis in het land. En als we het hebben over groot, dan bedoelen we ook écht groot. Lagos is niet meer de hoofdstad, maar met 21 miljoen inwoners is het wel de grootste stad van Nigeria.

Er is genoeg te zien en te doen in Lagos. Het is een enorme metropool waar je alleen al je ogen uitkijkt naar het dagelijkse leven van de inwoners. Lagos heeft ook een aantal interessante musea, kleurrijke markten en prachtige eilanden. En ook in de omgeving van Lagos is genoeg te zien en te doen.

Ga je een reis naar Nigeria maken? Zet dan ook deze interessante en grote stad Lagos op je to do list. Want deze stad geeft je een goed beeld van het stadsleven van Nigeria en hoe de inwoners van dit land zich hier bewegen. We geven je 10 tips over wat er te zien en te doen is in Lagos.

Bezoek de kunstgalerie van Nike Okundaye

Een van Nigeria’s bekendste kunstenaressen is Nike Okundaye. Zij runt de Nike Art Gallery, die vol hangt met zowel eigentijdse kunst als traditionele Nigeriaanse kunst. Nike zelf schijnt een vrouw te zijn die schoonheid en liefde uitstraalt en uitdeelt. Ze is vaak in de galerie onder de bezoekers te vinden. Kom je haar tegen, dan is de kans groot dat je naar buiten loopt met een nieuwe Yoruba naam, afkomstig uit de Yoruba religie. Adres: 2 EpeExpressway, Lekki Phase I, Lekki, Nigeria. Website: www.nikeart.com

Verwonder je over het stadsleven in Lagos

Kijk je ogen uit en verwonder je over alles wat je om je heen ziet. Met 21 miljoen inwoners, bijna alleen maar laagbouw, een enorme afstand tussen rijk en arm en het dramatisch drukke verkeer heb je uren kijkgenot. Ga niet op zoek naar een park om even te ontspannen, want de inwoners van Lagos ontspannen vooral thuis. In deze stad is er namelijk bijna geen groen te vinden. Thuis ontspannen is hard nodig, want de inwoners van Lagos werken hard. Er zijn bijna geen bedelaars te vinden en veel inwoners hebben meerdere banen.

Verkeer in Lagos, Nigeria. Foto © Flickr.com/satanoid.

Bezoek het Nationaal Museum en het Kalakuta Museum

Lagos kent interessante musea, waar je veel leert en ziet over het leven van de Nigerianen, hun kunst, muziek en cultuur. Zo zijn het National Museum Lagos en het Kalakuta Museum zeker het bezoeken waard. Het Nationaal Museum is wat warrig opgezet, maar je vindt hier interessante exposities, zoals de levenscyclus van de geboorte tot na de dood. Adres: Onikan Rd, Ikoyi, Lagos, Nigeria. Entree: 300N (circa € 0,70).

Het Kalakuta Museum is het voormalig huis van muzieklegende Fela Kuti. Zijn slaapkamer is nog volledig intact, tot zijn vieze onderbroeken aan toe. Bezoek ook het dakterras hier. Entree: 500N (circa € 1,20). Adres: Lagos, 7 Gbemisola St, Allen 100271, Ikeja, Nigeria.

Spot wilde dieren in het Lekki Natuurpark

Op een uur rijden van Lagos vind je het Lekki Natuurpark. Dit is een natuurpark waar veel wilde dieren te zien zijn, waaronder apen, slangen, vogels en krokodillen. Je spot ze wanneer je over het langste pad over de boomtoppen van Afrika loopt (de Canopy Walkway). Behalve over de boomtoppen wandel je ook gewoon op de grond door de natuur. Het is een fijne groene plek om even uit de drukte van Lagos te ontsnappen. Entree: 1000N (circa € 2,40). Adres: 19 Lekki – Epe Expy, Lekki Penninsula II, Lekki, Nigeria. Website: www.ncfnigeria.org

Lekki Conservation Centre, vlakbij Lagos. Foto © Flickr.com/dotun55.

Koop je souvenirs op de Lekki markt

De Lekki markt is een ware verzamelplek waar je allerlei Nigeriaanse en andere West-Afrikaanse goederen vindt. Hier koop je voor een goede prijs je souvenirs, van kunst ent traditionele producten tot kruiden tot kleding. Deze markt wordt goed bezocht door de inwoners van Lagos, dus wandel en onderhandel als een local over de Lekki markt. Adres: Elegushi Modern Plaza, Lekki Penninsula II, Lekki, Nigeria.

Bezoek het cultuurcentrum Terra Kulture

Het kunst- en cultuurcentrum Terra Kulture is absoluut een bezoek waard. Behalve dat dit een van de betere plekken in Lagos is om te eten, vind je hier ook een kunstgalerie, een boekenwinkel en een theater. Er worden talloze culturele evenementen gehouden, zoals literaire lezingen. Het is een geweldige plek met een hoog bamboe plafond waar je wordt meegenomen in de kunst en cultuur van Lagos. Adres: Victoria Island Lagos, 1376 Tiamiyu Savage St, Victoria Island, Lagos, Nigeria. Website: www.terrakulture.com

Wandel over het Tafawa Balewa Plein

Het Tafawa Balewa Plein (Tafawa Balewa Square) is vernoemd naar de eerste Nigeriaanse minister-president. Dit is het commerciële hart van Lagos en je vindt hier een aantal belangrijke monumenten. Bekijk de enorme beelden van paarden en de herdenkingszuilen voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de burgeroorlogen die Nigeria heeft gekend. Ook vind je hier een 26 verdiepingen hoog gebouw uit 1963 dat bekend staat als het Independence House. Adres: Lagos Island, Lagos, Nigeria.

Slaap onder de sterren op de eilanden van Lagos

Lagos kent heel wat eilanden en het is ook niet gek dat zowel toeristen als de welgestelden uit deze stad in het weekend hier de rust opzoeken. Er zijn vele plekken waar je heerlijk ontspant op de strandbedden, een drankje drinkt bij de beach bar, yoga doet en ‘s avonds onder de sterren in slaap valt. Ook zijn er genoeg plekken te vinden waar je de enorm hoge golven kunt bedwingen: surfen in Lagos wordt steeds populairder. Een van de plekken waar je kunt bijkomen is bijvoorbeeld de Pop Beach Club. Website: www.popbeachclub.com

Dompel je onder in het nachtleven van Lagos

Het nachtleven van Lagos staat bekend om zijn extravagante manier van uitgaan. Het begint laat in de avond en gaat de hele nacht door. Het zal je niet verbazen dat muziek en drank hier de hoofdrollen spelen. De bekendste buurt om een avond door te brengen is Adeola Odeku Street, waar grote clubs zich afwisselen met winkels die je ook in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat vindt. Spaar wel even flink voor een avondje stappen in Lagos, want het staat bekend als een van de duurdere steden om uit te gaan.

Wat te doen in Lagos: praktische tips

Dat Lagos in Nigeria allesbehalve een normale plek is om heen te gaan, is volgens mij wel duidelijk. Het is een bijzondere stad waar veel te doen en te zien is. Hierbij nog een aantal praktische tips voor het bezoeken van Lagos.

Vliegen naar Lagos

Van Amsterdam zijn er directe vluchten naar Lagos of vluchten met een tussenstop. Met een directe vlucht ben je binnen 7 uur in Lagos, met een tussenstop doe je er vaak tussen de 9 en 11 uur over. Vanaf het vliegveld kun je met het openbaar vervoer of met de taxi naar je hotel in Lagos. KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Lagos.
Boek hier een vliegticket met KLM naar Lagos

Slapen in Lagos

Je kunt overal in de stad een hotel vinden, maar de meeste toeristen gaan naar Victoria Island. Je hebt al een goed hotel voor € 50 per nacht.

Zoek je voordelige accommodatie voor je trip naar Lagos, Nigeria?
Reserveer hier een hotel of appartement in Lagos, tegen de laagste prijzen

Eten en drinken in Lagos

In een grote stad als Lagos vind je overal leuke tentjes om te eten of drinken. Of je nu op zoek bent naar traditionele lekkernijen op een markt of neerploft bij een wat hipper restaurant, er is keuze genoeg. Probeer traditionele gerechten als meerval en de pittige soepen.

Overige tips voor je trip naar Lagos

De beste reistijd om naar Lagos te gaan is tussen november en januari. Het regenseizoen in Lagos is tussen juni en september, deze periode kun je beter vermijden. Houd ook goed het reisadvies in de gaten en stem je plannen hierop af.

Over Cindy

Als freelance creatief schrijver, content strateeg en storyteller haal ik mijn inspiratie uit cultuur, natuur en nieuwe omgevingen. Ik reis naar de mooiste (en soms minder mooie) plekken om te kijken, te ervaren en om mezelf te blijven verwonderen. Of het nu in Ierland, Sri Lanka of Arizona is, elke plek leert me op een andere manier mijn inspiratie te vinden. Elke plek geeft mij iets om te leren. Meer weten over mij? Kijk op mijn LinkedIn-profiel.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 januari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over wat te doen en te zien in Lagos, Nigeria, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com;timwege; Pixabay; Terra Kulture.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam