Tips over vliegen naar La Réunion

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar La Réunion, het idyllische eiland in de Indische Oceaan. Je kunt La Réunion echter wel gemakkelijk bereiken met een tussenstop. De makkelijkste en snelste route is om te vliegen of de trein te nemen naar Parijs en daar over te stappen. La Réunion is officieel een overzees departement van Frankrijk, dus er gaan elke dag rechtstreekse vluchten vanuit de Franse hoofdstad naar de verre kolonie.

Vanuit Parijs kun je zowel vliegen vanaf luchthaven Charles de Gaulle als vanaf luchthaven Orly. De vliegtijd van Parijs naar La Réunion is in beide gevallen ongeveer 11 uur. De meeste vluchten gaan vanaf Paris Orly, dus door de grotere concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen heb je dan meer kans op goedkope vliegtickets. Onder meer Air France, Corsair en de Franse low budget maatschappij French Bee vliegen vanaf dit vliegveld naar La Réunion.

Wil je liever vertrekken vanaf vliegveld Paris Charles de Gaulle, dan kun je met Air Austral rechtstreeks naar La Réunion vliegen. Air Austral (www.air-austral.com) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Réunion. Als je een vliegticket koopt, kun je dat combineren met een TGV-ticket voor de treinreis van Brussel naar Parijs.

Een alternatief is om naar La Réunion te vliegen via Mauritius, een ander eiland in de Indische Oceaan dat heel niet ver weg ligt. KLM en Air Mauritius vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Mauritius, een vlucht van ongeveer 11½ uur. Vanaf Mauritius gaan elke dag meer dan tien vluchten naar La Réunion, onder meer van luchtvaartmaatschappijen Air Mauritius en Air Austral. Dit is een vlucht van 45 minuten.

Vliegvelden op La Réunion

Le Réunion heeft twee vliegvelden, bij de hoofdstad Saint-Denis in het noorden en bij Saint-Pierre in het zuiden van het eiland. De meeste internationale vluchten komen aan op Aéroport de la Réunion Roland Garros (RUN) bij Saint-Denis. Dit is de grootste en belangrijkste luchthaven van het eiland. Het is vernoemd naar Roland Garros (1888-1918), een beroemde Franse luchtvaartpionier die geboren is op Réunion.

Het zuidelijk gelegen Aéroport de Saint-Pierre – Pierrefonds (ZSE) is een veel kleiner vliegveld, dat wel dichtbij de vulkaan en de belangrijkste toeristische trekpleisters ligt. Je kunt alleen vanaf Mauritius naar deze luchthaven vliegen.

Luchthaven Roland Garros

Roland Garros Airport ligt ongeveer 7 kilometer ten oosten van Saint-Denis en is de thuisbasis van Air Austral, de luchtvaartmaatschappij van Réunion. Deze luchtvaartmaatschappij verzorgt ook vluchten van Réunion naar Madagascar en bestemmingen in Afrika en Azië.

Het vliegveld beschikt over een taxfreeshop en verschillende winkels, waaronder een juwelier, een boekhandel en een delicatessenwinkel. Er zijn bars, restaurants en geldautomaten van Credit Agricole (mogelijk worden er extra kosten gerekend bij het pinnen). Ook is er een gebedsruimte. Wifi is gratis beschikbaar in de terminal. Op de luchthaven zijn geen hotels, maar in Saint-Denis zijn wel voldoende mogelijkheden om te overnachten. Website van de luchthaven: www.reunion.aeroport.fr

Vervoer vanaf de luchthaven

Op het vliegveld zijn verschillende kantoren van autoverhuurbedrijven. Het is verstandig vooraf een huurauto te regelen. Je kunt een auto huren bij Sunny Cars, zonder extra verzekeringen en verborgen kosten. ► Check hier de tarieven voor een huurauto op La Réunion

Daarnaast kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. De lokale busmaatschappij Citalis (www.citalis.re) verbindt de luchthaven met Saint-Denis en andere plaatsen op La Réunion. Buiten de aankomsthal vind je een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi (met meter) kunt nemen naar je hotel. Er zijn ook verschillende shuttlediensten waarbij je vooraf je transfer kunt boeken.

Reizen met de boot naar La Réunion

Vliegen is de gebruikelijke manier om naar La Réunion te reizen, maar vanaf Mauritius kun je ook de boot nemen. De Mauritius Shipping Corporation biedt de Coraline service aan, waarbij passagiers welkom zijn op een boot van Port Louis (de hoofdstad van Mauritius) naar Réunion. De overtocht over zee duurt 10 tot 11 uur. Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op de website: www.mauritiusshipping.net

Voor het laatst bijgewerkt op 10 oktober 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar La Réunion, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam