Tips voor een vakantie op La Réunion

La Réunion: een introductie

Een vakantie op La Réunion beleef je op een stukje ‘Frankrijk’ in het midden van de Indische Oceaan, een idyllisch eiland in het warme azuurblauwe water tussen Madagascar en Mauritius. Kijkend op de wereldkaart hoort La Réunion bij Afrika, maar verwacht hier geen modderige wegen en primitieve hutjes. Het is Franse rijkdom wat de klok slaat en administratief gezien is het gewoon een département van Frankrijk.

Je kunt er dus met de euro betalen, je kunt er Franse kaas en stokbrood kopen en je kunt er autorijden over uitstekend onderhouden asfaltwegen. Maar je kunt hier óók rekenen op tropische temperaturen en een natuur die je zelfs in het moederland niet tegenkomt. La Réunion is een magische plek met adembenemende berglandschappen, glinsterende watervallen en een van de meest actieve vulkanen ter wereld. De Piton de la Fournaise is sinds de eerste metingen in 1640 al meer dan 150 keer uitgebarsten. La Réunion is dan ook een gewilde bestemming voor een actieve vakantie, met meer dan 1000 kilometer aan goed gemarkeerde paden voor wandelaars, mountainbikers en ruiters.

Het eiland is niet bezaaid met resorts zoals in het nabijgelegen Mauritius, al vind je er wel enkele prachtige stranden met wit en zwart zand en riffen en haaivrije wateren waar je kunt snorkelen en duiken. Vier een gastronomische vakantie in trendy visrestaurants en verwonder je over de unieke mix van culturen. Op La Réunion leven afstammelingen van Europese kolonisten, Afrikaanse slaven, Indiase arbeiders en Chinese kooplui vreedzaam met elkaar samen. Het is goed te begrijpen dat de Fransen geen afstand hebben gedaan van dit stukje paradijs, als je er na minstens 14 uur vliegen de eerste stappen hebt gezet.

Reizen en vakantie in RéunionLa Réunion in een notendop

– Oppervlakte: 2513 vierkante kilometer (ongeveer even groot als de provincie Zeeland);
– Inwoneraantal: 843.617 (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 336 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Frans overzees departement;
– Hoofdstad: Saint-Denis;
– Talen: Frans, Creools, Tamil;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: € 21.090 (2015).

Informatie over visum Réunion

Reizen en vakantie in RéunionStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Réunion, dat tot de Franse overzeese gebieden behoort. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort. Staatsburgers uit de Europese Unie mogen ook met een identiteitskaart naar Réunion reizen. Het eiland behoort niet tot het Schengengebied, dus er vinden wel grenscontroles plaats als je vanuit de EU reist.

Zonder visum kun je maximaal zes maanden op Réunion verblijven. Voor het aanvragen van een verblijfsvergunning of werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Ambassade van Frankrijk in Den Haag.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie op La Réunion
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor La Réunion

Wat te doen op La Réunion: 10 tips!

Er is veel te doen op La Réunion als je van wandelen en de natuur houdt, maar ook voor een zonnige strandvakantie ben je hier op de goede plek. Je kunt er vulkanen beklimmen, wandelen door kloven en kraters en prachtige watervallen bewonderen. Lees hier onze tips wat te doen op La Réunion

Tips over vliegen naar La Réunion

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar La Réunion, maar je kunt het eiland wel gemakkelijk bereiken met een tussenstop. Vanuit Parijs vertrekken elke dag directe vluchten naar het Franse overzeese departement. Lees hier de tips over vliegen naar La Réunion

Overnachten op La Réunion

Op het eiland La Réunion heb je een ruime keuze om te overnachten, van luxe 5-sterrenhotels tot charmante bed & breakfasts. Ook zijn er campings en kun je verblijven in een gîte (vakantiehuis) of gîte de montagne (berghut). Lees hier alle tips voor overnachten op La Réunion

Communicatie in Réunion

Internationaal toegangsnummer: +262.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.
Alarmnummer kustwacht: 0262 434343

Tijdsverschil met Réunion

Tijdens onze wintertijd is het op Réunion 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Réunion 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Réunion

De elektriciteit op Réunion is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op het eiland worden Europese stopcontacten gebruikt die geschikt is voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 december 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op La Réunion, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Cédric Liénart. depositphotos.com/leksele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam