Overnachten en hotels in Sao Tomé en Principe

Op de twee eilanden van Sao Tomé en Principe is een groeiend aanbod van accommodatie, uiteenlopend van luxe 5-sterren resorts tot een hutje van palmbladeren op het strand. Je kunt terecht in verschillende hotels, maar ook in guesthouses, bed & breakfasts en eco-camps.

Door de verwachte groei van het toerisme hebben steeds meer internationale hotelketens hun oog op de eilanden laten vallen. De Portugese keten Pestana Hotels heeft inmiddels drie hotels en resorts op Sao Tomé en Principe.

Goedkope accommodatie is vrij schaars op Sao Tomé en Principe. Low budget hotels zijn er bijna niet, de meeste accommodatie in het Afrikaanse land richt zich op toeristen met een dikke portemonnee. Het hoogseizoen zijn de zomermaanden, oktober, de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar en januari. De prijs van een hotelkamer ligt dan veel hoger, dus het is raadzaam tijdig te reserveren. Het land kent geen officiële kampeerterreinen of campings. Soms kamperen backpackers weleens op de verlaten stranden.

De meeste hotels bevinden zich in de hoofdstad São Tomé, waar de laatste jaren ook veel nieuwe gelegenheden bijgekomen zijn. Een van de beste hotels bij de hoofdstad is de Omali Lodge (www.omalilodge.com), dat positieve recensies krijgt van reizigers. Het is een elegant boutique hotel met 30 kamers en suites, een buitenzwembad en een bar, waarvandaan je zo het strand op kijkt.

Accommodatie op andere locaties vind je in Santana, São João dos Angolares, Rolas, Trindade, Neve en op het eilandje Ilhéu das Rolas. In Santana staat Club Santana (www.clubsantana.com) als goed bekend, een resort met 31 bungalows die allemaal uitzicht hebben op de zee. Het ligt in een mooie groene omgeving en het heeft een restaurant en privéstrand.

Bijzondere hotels op Sao Tomé en Principe

Op het eiland Principe is het Bom Bom Island Resort (www.bombomprincipe.com) een van de meest luxueuze plekken om te overnachten. Het ligt aan de uiterste noordkant van het eiland. ‘Bom Bom’ betekent ‘goed goed‘ in het Portugees en daar voldoet dit 4-sterrenresort zeker aan. Het is paradijselijk gelegen tussen twee gouden stranden en omringd door een weelderig tropisch regenwoud.

Er zijn 20 bungalows met een veranda, waar een uitzicht hebt op de baai. Het restaurant, de bar en de jachthaven bevinden zich op een piepklein eilandje dat te bereiken is via een houten brug van 230 meter. In 2013 was het Bom Bom Island Resort het eerste hotel in Afrika dat een certificaat kreeg als Biosphere Responsible Hotel, met aandacht voor recycling en duurzaam watergebruik.

Overnachten in een pousada

Bijzonder is het om te overnachten in pousadas, zorgvuldig gerenoveerde 18e eeuwse herenhuizen op voormalige koffie- en cacaoplantages. Deze landhuizen (ook wel roças genoemd) liggen in een prachtige omgeving, midden in de natuur. De inrichting roept de vroegere Portugese koloniale sfeer op, met antieke meubels, wandtapijten en schilderijen.

Een aanrader is Roça Belo Monte (www.belomontehotel.com) op het eiland Principe. Het schitterend opgeknapte landhuis is een van de beste plekken om te overnachten in de republiek. Het ligt bovenop een heuvel waar je een fraai uitzicht hebt op de kust. Het exclusieve boetiekhotel is klassiek en elegant ingericht en je hebt toegang tot twee privéstranden. Verder is er een zwembad, een bar en wifi. Het hotel organiseert excursies en trips voor wandelen, snorkelen en duiken.

Gasten staat bij de meeste roças een warm welkom en een persoonlijke service te wachten. Deze bijzondere accommodatie vind je zowel op Sao Tomé als op Principe. Wees er wel alert op dat er ook plantages zijn waar je als toerist beter niet kunt komen en de omstandigheden slecht zijn, omdat ze verlaten zijn of gekraakt zijn door locals.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Sao Tomé en Principe, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Helena Van Eykeren; Club Santana Resort; Belo Monte Hotel.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam