Sao Tomé en PrincipeReizen en vakantie in Sao Tomé en Principe

Kerngegevens

– Oppervlakte: 964 vierkante kilometer (iets kleiner dan de provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 186.817 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 194 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Sao Tomé;
– Talen: Portugees (officieel), Portugees-Creools;
– Munteenheid: Dobra (STD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2300 (2012).

Informatie over visum Sao Tomé en Principe

Reizen en vakantie in Sao Tomé en PrincipeStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Sao Tomé en Principe. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering (je moet in ieder geval het adres van een hotel doorgeven) en een vliegticket voor de terugreis of voor een vlucht naar een volgende bestemming.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Sao Tomé en Principe in Brussel. Je kunt van tevoren ook een elektronisch visum aanvragen via de website van de immigratiedienst in het land: www.smf.st/virtualvisa.  Na enkele dagen krijg je een e-visum gemaild. Dit moet je uitprinten en laten zien aan de luchtvaartmaatschappij en bij aankomst in Sao Tomé aan de grenspolitie. Je kunt de visumkosten betalen via een bankoverschrijving of contant betalen bij aankomst op de luchthaven.

Voor een reis naar Sao Tomé is een vaccinatie tegen Gele Koorts vereist. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar het land reist. De douane kan ernaar vragen.

Communicatie in Sao Tomé en Principe

Internationaal toegangsnummer: +239.
Alarmnummer ambulance: 221221/2 & 221234.
Alarmnummer politie: 222222.
Alarmnummer brandweer: 112.

Tijdsverschil met Sao Tomé en Principe

Tijdens onze wintertijd is het in Sao Tomé en Principe 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Sao Tomé en Principe 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Sao Tomé en Principe

De elektriciteit in Sao Tomé en Principe is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto © depositphotos.com/hjalmeida.