Reizen naar Sao Tomé en Principe

Vliegen is de enige manier om naar Sao Tomé en Principe te reizen. Er gaan geen veerboten vanaf het Afrikaanse vasteland naar deze twee eilanden, die zo’n 240 kilometer uit de kust liggen van Gabon.

Er gaan alleen vluchten vanuit Europa en Afrika naar Sao Tomé en Principe. De makkelijkste manier om naar de eilanden te reizen, is via Portugal. De nationale luchtvaartmaatschappij STP Airways (www.stpairways.st) vliegt enkele keren per week van Lissabon naar het hoofdeiland Sao Tomé, een vlucht van ongeveer 6 uur. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan elke dag vele vluchten naar Lissabon. De totale reistijd met een overstap is circa 13 uur. ► Vergelijk hier de prijzen van vliegtickets naar Sao Tomé en Principe

Je kunt ook naar Sao Tomé en Principe reizen via een tussenstop in Ghana. KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar de Ghanese hoofdstad Accra, een vlucht van 6½ uur. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal vliegt meerdere keren per week van Accra naar Sao Tomé, een vlucht van 1 uur en 45 minuten. Er zijn verder vluchten naar Sao Tomé en Principe vanuit de Kaapverdische Eilanden, Gabon en Angola.

Luchthavens van Sao Tomé en Principe

Het Afrikaanse land heeft twee vliegvelden: op het hoofdeiland Sao Tomé en op het kleinere eiland Principe. Alle internationale vluchten komen aan op Aeroporto Internacional de São Tomé (TMS) op Sao Tomé. Het is een kleine luchthaven in het noorden van het eiland, ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Sao Tomé.

Op het vliegveld vind je beperkte voorzieningen, waaronder geldwisselkantoren, een café, een restaurant en een taxfreeshop. Er rijden bussen en minibussen naar de hoofdstad. Buiten de aankomsthal kun je ook een taxi nemen. Spreek een prijs af als je instapt, want de taxichauffeurs gebruiken geen meter.

Het kleinere eiland Principe heeft een luchthaven voor binnenlandse vluchten, Aeroporto Príncipe (PCP). Het vliegveld ligt 3 kilometer ten noorden van de eilandhoofdstad San António. De nationale luchtvaartmaatschappij STP Airways vliegt bijna dagelijks van Sao Tomé naar Principe, een korte vlucht van zo’n 35 minuten.

Volgens de laatste informatie varen er geen reguliere veerboten tussen de eilanden, dus het vliegtuig is de enige manier om van Sao Tomé naar Principe te reizen. Er vaart wel een boot van Ponta Baleia (in het zuiden van Sao Tomé) naar het piepkleine eilandje Ilhéu das Rolas.

Lees hieronder verder voor meer reistips voor een vakantie in Sao Tomé en Principe:

Wat te doen op Sao Tomé en Principe: 10 tips!

Vooral natuurliefhebbers komen aan hun trekken op Sao Tomé en Principe. Je kunt er wandelen door tropische regenwouden en zeeschildpadden hun eieren zien leggen, maar ook dwalen door koloniale stadjes. Lees hier alle tips wat te doen op Sao Tomé en Principe

Overnachten op Sao Tomé en Principe

Op de twee eilanden van Sao Tomé en Principe is een groeiend aanbod van accommodatie, uiteenlopend van luxe 5-sterren resorts tot een hutje van palmbladeren op het strand. Lees hier meer over overnachten in Sao Tomé en Principe

Voor het laatst bijgewerkt op 6 mei 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Sao Tomé en Principe, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/pascalegueret; Pixabay/jcrane.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam