Wat is de beste reistijd voor Zanzibar?

Zanzibar is een prachtig en tropisch eiland dat je écht bezocht moet hebben! Zeker in combinatie met een bezoek aan Tanzania, waar Zanzibar een onderdeel van is. Zo combineer je waanzinnige safari op het vasteland met het ultieme relaxen op het paradijselijke eiland Zanzibar. Maar wat is de ideale reistijd om dit prachtige eiland te bezoeken?

Waarom naar Zanzibar?

Als je ergens in Afrika tot rust komt, dan is het wel op Zanzibar. Met zijn prachtig witte zandstranden en helderblauwe wateren geniet je in ieder geval al van een prachtig uitzicht tijdens het zonnen… Naast het relaxen, kun je op Zanzibar ook genoeg cultuur opsnuiven. Het stadje Stone Town is wat dat betreft wel het hoogtepunt te noemen!

Wanneer naar Zanzibar?

Aangezien er een tropisch klimaat heerst op Zanzibar, is het droge seizoen de beste reistijd om vakantie te vieren op dit eiland. De temperatuur is gedurende het hele jaar redelijk gelijk, maar het gemiddeld aantal regendagen verschilt flink per periode.

Toch blijven er heel wat maanden over die ideale weersomstandigheden bieden voor een Zanzibar vakantie. De beste maanden voor een zonvakantie naar dit eiland zijn januari, februari en de maanden juni tot en met oktober. Genoeg opties om te relaxen op dit eiland dus!

Wat is er te doen op Zanzibar?

Er is natuur niks mis met een week lang relaxen op een wit zandstrand met een cocktail in je hand. Toch is er op Zanzibar genoeg te zien en daarom hebben wij een top 3 opgesteld van dingen die je kunt doen op Zanzibar.

Koraalrif van Matemwe

Het prachtige koraalrif van Matemwe is de perfecte plek om te duiken en snorkelen. Je kunt hier iedere zes uur een prachtig natuurschouwspel bewonderen, doordat het landschap compleet verandert tijdens het getij. Hierdoor krijg je enorm veel verschillende tinten groen en blauw te zien. Dit is echt adembenemend mooi!

Restaurant The Rock

Als je op een hele bijzondere manier uit eten wilt, is het restaurant The Rock een enorme aanrader. Dit restaurant bevindt zich bovenop een rots middenin de zee. Loop tijdens eb naar het restaurant toe en verlaat het restaurant bij vloed per boot… En niet alleen de locatie is top, maar het eten ook!

Het eiland Mnemba

Op zoek naar dat echte paradijselijke plaatje? Het kleine eilandje Mnemba biedt alles om je in een levensechte wallpaper te laten rondlopen, met hagelwitte stranden en een felblauwe zee. Het eilandje is gemakkelijk te bereiken per boot en je zal je ogen uitkijken.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 december 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste reistijd voor Zanzibar, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam