Tips voor een vakantie in Tanzania

Tanzania: een introductie

Een vakantie in Tanzania beleef je op een plek waar de natuur regeert, een land met de hoogste berg van Afrika dat omringd is door drie grote meren. Ongeveer een derde van Tanzania bestaat uit nationale parken, natuurreservaten en beschermde gebieden, waar de eindeloze savanne wordt afgewisseld met de besneeuwde top van de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Tanzania heeft meer dan 4 miljoen wilde dieren, de grootste concentratie per vierkante meter dan op enige andere plek in de wereld.

Serengeti Nationaal Park met zijn open vlaktes en de massamigratie van gnoe’s is de beroemdste plek voor een safari, maar vergeet niet het wildreservaat Selou dat zelfs groter is dan Zwitserland. Tanzania heeft ook de Ngorongoro, de grootste vulkanische krater ter wereld. Een compleet andere wereld tref je aan op Zanzibar, een kosmopolitisch tropisch eiland met een lange geschiedenis van Arabische heersers, Indiase arbeiders, Portugese handelaars en Europese kolonialen. Met zijn stranden en palmbomen is een vakantie in Zanzibar de perfecte manier om je verblijf in Tanzania af te sluiten.

De hoofdstad Dar es Salaam is net als veel andere Afrikaanse steden druk, stoffig en chaotisch, maar met zoveel natuurschoon in het vooruitzicht kun je hier best een paar dagen uithouden. De voormalige Duitse kolonie is een populaire plek voor backpackers en jongeren die vrijwilligerswerk willen doen, maar íedereen zou hier een keer vakantie moeten vieren. Tanzania heeft alles in zich dat het romantische beeld van Afrika doet uitkomen, van statige Masai-strijders en geeuwende leeuwen tot de Bongo Flava hiphop en de exotische kruiden van Zanzibar.

Tanzania in een notendop

– Oppervlakte: 945.000 vierkante kilometer (23 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 53.950.935 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 57 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Dar es Salaam;
– Talen: Swahili, Kiunguja, Engels, Arabisch;
– Munteenheid: Tanzaniaanse shilling (TZS);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3100 (2016).

Informatie over visum Tanzania

Reizen en vakantie in TanzaniaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Tanzania. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na aankomst in het land. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Met een standaard single entry toeristenvisum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum kun je terecht bij de Ambassade van Tanzania in Den Haag. Voor de visumaanvraag moet je twee recente pasfoto’s inleveren en een kopie van je vluchtschema. De behandeling van een visumaanvraag duurt drie werkdagen.

Communicatie in Tanzania

Internationaal toegangsnummer: +255.
Alarmnummer noodgevallen en politie: 112.
Alarmnummer brandweer: 114.
Alarmnummer ambulance: 115.
Alarmnummer anti-corruptie: 113.
Inlichtingen telefoonnummers: 118.

Tijdsverschil met Tanzania

Tijdens onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Tanzania 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Tanzania

De elektriciteit in Tanzania is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen regelmatig voor. Sommige lodges en hotels hebben eigen generatoren voor de elektriciteitsvoorziening.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Tanzania, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/photocreo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam