Reizen en vakantie in Tanzania

Kerngegevens

– Oppervlakte: 945.000 vierkante kilometer (23 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 46.912.768 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 50 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Dar es Salaam;
– Talen: Swahili, Kiunguja, Engels, Arabisch;
– Munteenheid: Tanzaniaanse shilling (TZS);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1600 (2011).

Informatie over visum Tanzania

Reizen en vakantie in TanzaniaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Tanzania. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na aankomst in het land. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Met een standaard single entry toeristenvisum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor het aanvragen van een visum kun je terecht bij de Ambassade van Tanzania in Den Haag. Voor de visumaanvraag moet je twee recente pasfoto’s inleveren en een kopie van je vluchtschema. De behandeling van een visumaanvraag duurt drie werkdagen.

Communicatie in Tanzania

Internationaal toegangsnummer: +255.
Alarmnummer noodgevallen en politie: 112.
Alarmnummer brandweer: 114.
Alarmnummer ambulance: 115.
Alarmnummer anti-corruptie: 113.
Inlichtingen telefoonnummers: 118.

Tijdsverschil met Tanzania

Tijdens onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Tanzania 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Tanzania

De elektriciteit in Tanzania is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen regelmatig voor. Sommige lodges en hotels hebben eigen generatoren voor de elektriciteitsvoorziening.

Foto © depositphotos.com/photocreo.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Afrika Tanzania
Sort by