ZambiaReizen en vakantie in Zambia

Kerngegevens

– Oppervlakte: 752.618 vierkante kilometer (18 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 14.222.233 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 19 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Lusaka;
– Talen: Engels (officieel), Bemba, Nyanja, Tonga ;
– Munteenheid: Zambiaanse Kwacha (ZMW);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1700 (2012).

Informatie over visum Zambia

Reizen en vakantie in Zambia.Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Zambia. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Zambia in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleurenpasfoto’s inleveren en een kopie van je vluchtschema of een uitdraai van je e-ticket. De behandeling van een visumaanvraag duurt 2 tot 10 werkdagen.

Via de website van de ambassade kun je online ook een e-visum aanvragen en deze meteen betalen. Mocht je visum worden geweigerd, dan krijg je niet je geld terug.

Communicatie in Zambia

Internationaal toegangsnummer: +260.
Alarmnummer noodgevallen: 999.
Alarmnummer ambulance: 991.
Alarmnummer politie: 991 of 112.
Alarmnummer brandweer: 993.
Inlichtingen telefoonnummers: 102.
Internationale operator: 090.

Tijdsverschil met Zambia

Tijdens onze wintertijd is het in Zambia 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zambia.

Elektriciteit in Zambia

De elektriciteit in Zambia is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt verschillende soorten stopcontacten en stekkers, Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers als Britse en Zuid-Afrikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. De netspanning kan wisselen, dus hou daarmee rekening bij het gebruik van gevoelige apparatuur. Ook wordt gebruik gemaakt van generatoren waarvan de spanning fluctueert.

Foto © depositphotos.com/SURZet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam