Vakantie in Zambia

Zambia: een introductie

Een vakantie in Zambia beleef je in de crème de la crème van de safaribestemmingen, een prachtig land met rivieren, watervallen, heuvels, bossen en uitgestrekte savannes die vergeven zijn van de wilde dieren. In dit veilige land komen alle gedachten over een romantische vakantie in Afrika bijeen. In de koele ochtend wordt je wakker met het getjilp van ontelbare krekels, op een stoffig weggetje ontmoet je de zachte blik in de amberkleurige ogen van een leeuwin en ‘s avonds zie je de oranjerode zon zakken achter de machtige Zambezi-rivier.

Een derde van het land bestaat uit nationale parken en wildreservaten, waar leeuwen, luipaarden en zwarte neushoorns goed gedijen. South Luangwa National Park is een van de beste reservaten ter wereld, waar jaren geleden de wandelsafari is geïntroduceerd. Er is geen betere ervaring dan te voet de natuur in te gaan, maar vergeet ook niet een kanosafari te maken langs knorrende nijlpaarden en dorstige olifanten. Het hoogtepunt in Zambia zijn misschien wel de Victoria watervallen, die je tijdens je vakantie zeker niet mag overslaan. Het zijn de breedste watervallen van Afrika en sensatiezoekers kunnen er zelfs een bungeejump maken die 111 meter de diepte in gaat.

Op de Zambezi-rivier kun je ook wildwatervaren en riviersurfen, of bezoek de kleurrijke markten en het drukke uitgaansleven in Livingstone. Het was ooit de hoofdstad van deze voormalige Britse kolonie, een wonderbaarlijk onbedorven land dat velen over het hoofd zien voor een safari. Laat dit het ‘best bewaarde geheim van Afrika’ blijven, en geniet van een vakantie met onvergetelijke game drives in de ongerepte bush en een ontspannen verblijf in uitstekende safarilodges.

ZambiaZambia in een notendop

– Oppervlakte: 752.618 vierkante kilometer (18 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 20.216.029 (2023);
– Bevolkingsdichtheid: 27 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Lusaka;
– Talen: Engels (officieel), Bemba, Nyanja, Tonga ;
– Munteenheid: Zambiaanse Kwacha (ZMW);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3200 (2021).

Informatie over visum Zambia

Reizen en vakantie in Zambia.Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Zambia. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Zambia in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleurenpasfoto’s inleveren en een kopie van je vluchtschema of een uitdraai van je e-ticket. De behandeling van een visumaanvraag duurt 2 tot 10 werkdagen.

Via de website van de ambassade kun je online ook een e-visum aanvragen en deze meteen betalen. Mocht je visum worden geweigerd, dan krijg je niet je geld terug.

Victoria watervallen

Het bezoeken van de Victoria watervallen is ongetwijfeld een van de hoogtepunten tijdens een vakantie in Zambia of Zimbabwe. De Victoria Falls op de grens van beide landen zijn de mooiste watervallen van Afrika. Lees hier alle tips voor het bezoeken van de Victoria watervallen

Beste bezienswaardigheden in Zambia

Zambia bezienswaardighedenZambia heeft vele nationale parken waar je terechtkunt voor een safari van wereldklasse. De Victoria watervallen zijn ronduit adembenemend, maar je kunt ook relaxen aan de oevers van een meer of cultuur opsnuiven in Lusaka. Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Zambia

Overnachten in Zambia

Zambia overnachtenEr is haast geen betere plek om tussen wilde dieren te overnachten dan in Zambia, waar je terecht kunt in heerlijke en luxueuze safarilodges. In steden heb je de keuze uit hotels, guesthouses en hostels. Lees hier alle tips voor overnachten in Zambia

Reizen naar Zambia

Zambia reizen
Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Zambia vliegen, maar je kunt het land wel makkelijk bereiken met een overstap. Vanuit andere Afrikaanse landen kun je met de trein, de bus of de boot naar Zambia reizen. ► Lees hier meer over reizen naar Zambia

Reisorganisaties Zambia

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Zambia. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Zambia. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Zambia

Communicatie in Zambia

Internationaal toegangsnummer: +260.
Alarmnummer noodgevallen: 999.
Alarmnummer ambulance: 991.
Alarmnummer politie: 991 of 112.
Alarmnummer brandweer: 993.
Inlichtingen telefoonnummers: 102.
Internationale operator: 090.

Tijdsverschil met Zambia

Tijdens onze wintertijd is het in Zambia 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zambia.

Elektriciteit in Zambia

De elektriciteit in Zambia is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt verschillende soorten stopcontacten en stekkers, Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers als Britse en Zuid-Afrikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. De netspanning kan wisselen, dus hou daarmee rekening bij het gebruik van gevoelige apparatuur. Ook wordt gebruik gemaakt van generatoren waarvan de spanning fluctueert.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 november 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Zambia, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/SURZet.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam