Australië reizen 728x90

Hotels in Tuvalu

Tuvalu hotelsVeel hotels zijn er niet in Tuvalu, een van de meest afgelegen plekken ter wereld. Het eilandstaatje in de Stille Oceaan bestaat uit slechts drie eilanden en zes atollen, waarvan alleen op de Funafuti-atol accommodatie te vinden is. Het meest dichtbevolkte eiland is het 12 kilometer lange Fongafale, met een handvol hotels en lodges waar je kunt overnachten. Hier is ook de internationale luchthaven.

Daarnaast kun je terecht in enkele appartementen. Op de andere eilanden van Tuvalu kun je kamperen als je je eigen tent, eten en drinken meeneemt. Een uitzondering is het Afelita’s Island Resort, een eilandje waar je kunt overnachten in Tuvalu’s eerste en enige eco-lodge. Waar je ook verblijft, overal heb je een subliem uitzicht op de lagune of de oceaan.

Met zo’n duizend toeristen per jaar is Tuvalu een van de minst bezochte landen ter wereld, dus er is ook geen noodzaak veel hotels bij te bouwen. Niettemin is het raadzaam te reserveren voor je hotel in Tuvalu. Het is een paar dagen reizen om daar te komen, en dan wil je warm worden ontvangen!

Wil je een bezoek brengen aan Tuvalu?
Bestel hier de Lonely Planet South Pacific bij Bol.com

Hotels op Funafuti

Hieronder vind je een overzicht van hotels in Tuvalu met een eigen website. Alle hotels bevinden zich op het eiland Funafuti. Je kunt geen hotel reserveren via een boekingswebsite als Booking.com. Je zal ze moeten mailen of ouderwets telefoneren om te vragen of ze een kamer vrij hebben.

Funafuti Lagoon Hotel
Bekendste hotel van Tuvalu dat gebouwd is in opdracht van de overheid. Hier verblijven hoogwaardigheidsbekleders als ze het eilandstaatje bezoeken. Vroeger stond het bekend als het Vaiaka Lagi Hotel. Het hotel ligt 50 meter van de luchthaven aan de lagunekant van het eiland en heeft 16 kamers, een bar en een dansvloer waar culturele avonden worden georganiseerd. Website: www.funafutilagoonhotel.tv

Filamona Hotel
Familiehotel met een rustige en ontspannen sfeer, direct naast de luchthaven van Tuvalu. Verschillende soorten kamers, waaronder een familiekamer en een slaapzaal. Website: www.filamona.com

Voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels in Tuvalu, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Romaine W/Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam