TuvaluReizen en vakantie in Tuvalu

Kerngegevens

– Oppervlakte: 26 vierkante kilometer (even groot als de stad Leiden);
– Inwoneraantal: 10.698 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 411 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Funafuti;
– Talen: Tuvaluaans, Engels;
– Munteenheid: Australische Dollar (AUD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3300 (2012).

Informatie over visum Tuvalu

Reizen en vakantie in TuvaluStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Tuvalu. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Verder moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Tuvalu te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je een maand op Tuvalu verblijven. Bij de immigratiedienst in het land kun je het eventueel verlengen tot een maximum van drie maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Tuvalu in Brussel.

Communicatie op Tuvalu

Internationaal toegangsnummer: +688.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met Tuvalu

Tijdens onze wintertijd is het op Tuvalu 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Tuvalu 10 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Tuvalu

De elektriciteit op Tuvalu is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Share Button