Overnachten in Armenië

Armenië overnachtenIn Armenië kun je overnachten in hotels, guesthouses, bed & breakfasts en hostels. De meeste hotels vind je in de hoofdstad Jerevan en in de wintersportplaats Tsaghkadzor, waar veel accommodatie uit de Sovjet-periode is geprivatiseerd en gerenoveerd.

Een Armeense hotelketen is Tufenkian Heritage Hotels (www.tufenkianheritage.com), die de geschiedenis van Armenië laat terugkomen in zijn hotels en de inrichting van de kamers.

Armenië heeft de meeste bed & breakfasts en guesthouses in de Kaukasus. Je hebt dan vaak een kamer in het huis van een Armeense familie, waarbij je de badkamer deelt met de eigenaar. Het is een ideale gelegenheid om locals te leren kennen. Het toeristenkantoor in Jerevan heeft een actuele lijst van bed & breakfasts in het hele land.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Armenië?
Reserveer hier online een hotel of bed & breakfast in Armenië

Goedkoop overnachten in Armenië

Een overnachting in een budget hotel, guesthouse of bed & breakfast kost tussen de 6000 en 12.500 AMD per persoon per nacht. Kamerprijzen in Armenië zijn meestal per persoon, niet per kamer. In de hoofdstad Jerevan kun je goedkoop overnachten in een hostel. Daarbuiten zijn hostels in Armenië veel schaarser. Voor een overnachting in een hostel ben je tussen de 2500 en 5000 AMD kwijt.

Er zijn inmiddels een paar campings in Armenië, al komen hier vooral padvinders of scholieren tijdens een schoolkamp. In de natuur zijn genoeg plaatsen voor wildkamperen, al is het wel raadzaam om toestemming te vragen van dorpelingen of de landeigenaar als je ergens wilt overnachten. Het is handig als je een paar woordjes Russisch spreekt.

Bijzondere hotels in Armenië

Grand Hotel Yerevan

Een van de oudste hotels in Armenië is Grand Hotel Yerevan, dat openging in 1926 toen het land deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. In de jaren dertig was het hotel in het centrum van Jerevan een favoriete ontmoetingsplek van intellectuelen, kunstenaars en schrijvers. Na een renovatie begin deze eeuw werd het een elegant 5-sterrenhotel, dat met zijn okerkleurige gevel en witte zuilen nog steeds de architectuur uit de jaren twintig omarmt. Grand Hotel Yerevan heeft 104 kamers en een zwembad op het dak. ► Boek een overnachting in Grand Hotel Yerevan vanaf € 114

Grand Hotel in Jerevan

Ani Plaza Hotel

Het Ani Plaza Hotel in Jerevan is het grootste hotel van Armenië, met 262 kamers. Het werd als staatshotel tijdens de Sovjet-tijd gebouwd in 1970 en was toen het hoogste gebouw in de hoofdstad, met 14 verdiepingen. Talloze artiesten verbleven in het hotel, waaronder blueszanger B.B. King en zangeres Cher. Het 4-sterrenhotel werd in 1998 en 1999 geprivatiseerd en gerenoveerd en heeft een binnenzwembad, een restaurant en twee bars. In de bovenste kamers heb je een prachtig uitzicht over Jerevan. Het Ani Plaza Hotel bevindt zich aan Sayat-Nova Avenue in het centrum van de hoofdstad. ► Boek een overnachting in het Ani Plaza Hotel vanaf € 79

Ani Plaza Hotel in Jerevan

Voor het laatst bijgewerkt op 24 oktober 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Armenië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com; Wikipedia/CC BY-SA 4.0.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam