Reizen naar Armenië

Reizen met het vliegtuig naar Armenië

Armenië reizenJe kunt niet rechtstreeks vanuit Nederland met het vliegtuig naar Armenië reizen. Er zijn wel veel vluchten beschikbaar met slechts één tussenstop, waardoor de totale reistijd relatief binnen de perken blijft. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Brussel met Brussels Airlines vliegen naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Deze rechtstreekse vlucht gaat één tot twee keer per week en duurt ongeveer 4½ uur.

Je kunt ook naar Armenië vliegen via Parijs. Air France vliegt meerdere keren per week van luchthaven Paris Charles de Gaulle naar Jerevan, een vlucht van 4½ uur. Vanaf Amsterdam Schiphol ben je dan 9 tot 11 uur onderweg, omdat de overstaptijden niet altijd gunstig zijn.

Zoek je een voordelig vliegticket naar Armenië?
Boek hier een vliegticket naar Jerevan bij KLM

Low budget maatschappij Wizz Air vliegt van Rome naar Jerevan. Vanuit Frankfurt kun je met Lufthansa en Condor rechtstreeks vliegen naar de Armeense hoofdstad Jerevan.

Luchthaven van Jerevan

Alle internationale vluchten op Jerevan komen aan op Zvartnots International Airport (EVN), ongeveer 12 kilometer ten westen van de hoofdstad. Het is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Zvartnots. Op het vliegveld vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, een postkantoor, een bagagedepot, duty free winkels en verschillende cafés en restaurants. In de aankomsthal is een balie van een autoverhuurbedrijf. Website: www.zvartnots.aero

Vervoer van de luchthaven naar Jerevan

Het vliegveld van Jerevan werkt met officiële luchthaventaxi’s, die bekendstaan als AeroTaxi. Buiten de aankomsthal vind je de taxistandplaats. Voor ritjes naar de hoofdstad betaal je een vaste prijs. In de taxi’s is gratis wifi en je kunt betalen met creditcard. Je kunt ook vooraf online een taxi reserveren vanaf het vliegveld naar je accommodatie in Jerevan.

Vermijd gedoe en wachtrijen bij aankomst in Armenië
Boek hier een taxi transfer van de luchthaven naar het centrum van Jerevan

Op 300 meter van de terminal kun je een pendelbus nemen naar het centrum van Jerevan, die goedkoper is dan de taxi. De busrit naar metrostation Yeritasardakan duurt 30 tot 40 minuten. Deze pendelbus is Airport Express #201, die ook bekendstaat als Elitebus. Wil je zelf rondreizen in Armenië? Op de luchthaven zijn verschillende kantoren van autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren.

Reizen met de trein naar Armenië

Vanuit Georgië kun je met de trein naar Armenië reizen. Een paar keer per week rijdt er een nachttrein van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, naar de Armeense hoofdstad Jerevan. De treinreis duurt 12½ uur. Er zijn drie klassen en compartimenten met twee bedden en vier bedden.

In de zomer rijdt er ook een trein van de Georgische plaats Batumi naar Jerevan, een reis van ongeveer 15 uur. Voor de dienstregeling en informatie kun je kijken op de website van Georgian Railway: www.railway.ge

In het verleden reden er ook treinen tussen Armenië en Azerbeidzjan en Turkije, maar deze verbindingen zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. Na het opheffen van de sancties tegen Iran zijn er ook plannen om de treinverbinding tussen dat land en Armenië nieuw leven in te blazen.

Reizen met de bus naar Armenië

Je kunt vanuit Rusland en Georgië met de bus naar Armenië reizen. Busmaatschappij Avazar Bus rijdt twee keer per week van Moskou naar Jerevan, met een tussenstop in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Het is de goedkoopste optie om van Moskou naar Jerevan te reizen. De busrit duurt ongeveer 47 uur. Informatie over de dienstregeling en boekingen: www.avazar-bus.am

Voor het laatst bijgewerkt op 25 oktober 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Armenië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; depositphotos.com/coprid.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam