Reizen naar Armenië

Reizen met het vliegtuig naar Armenië

Je kunt niet rechtstreeks vanuit Nederland met het vliegtuig naar Armenië reizen. Er zijn wel veel vluchten beschikbaar met slechts één tussenstop, waardoor de totale reistijd relatief binnen de perken blijft. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Brussel met Brussels Airlines vliegen naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Deze rechtstreekse vlucht gaat één keer per week en duurt ongeveer 4½ uur.

Je kunt ook met Ukraine Airways vliegen van Amsterdam naar Kiev, en daar overstappen op een vlucht van dezelfde luchtvaartmaatschappij naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Dit is vaak het goedkoopste vliegticket. Ook zijn de overstaptijden gunstig. Een andere goedkope optie is met Aeroflot naar Moskou te vliegen, en daar over te stappen op een Aeroflot-vlucht naar Jerevan.

Alle internationale vluchten op Jerevan komen aan op Zvartnots International Airport (EVN), ongeveer 12 kilometer ten westen van de hoofdstad. Het is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Zvartnots. Op het vliegveld vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, een postkantoor, een bagagedepot, duty free winkels en verschillende cafés en restaurants. In de aankomsthal is een balie van een autoverhuurbedrijf. Website: www.zvartnots.aero

Vervoer van de luchthaven naar Jerevan

Het vliegveld van Jerevan werkt met officiële luchthaventaxi’s, die bekendstaan als AeroTaxi. Buiten de aankomsthal vind je de taxistandplaats. Voor ritjes naar de hoofdstad betaal je een vaste prijs. In de taxi’s is gratis wifi en je kunt betalen met creditcard.

Er zijn twee minibussen, nummer 17 en 18, die van de luchthaven naar Jerevan rijden.

Reizen met de trein naar Armenië

Vanuit Georgië kun je met de trein naar Armenië reizen. Een paar keer per week rijdt er een nachttrein van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, naar de Armeense hoofdstad Jerevan. De treinreis duurt 12,5 uur. Er zijn drie klassen en compartimenten met twee bedden en vier bedden.

In de zomer rijdt er ook een trein van de Georgische plaats Batumi naar Jerevan, een reis van ongeveer 15 uur. Voor de dienstregeling en informatie: www.railway.ge

In het verleden reden er ook treinen tussen Armenië en Azerbeidzjan en Turkije, maar deze verbindingen zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. Na het opheffen van de sancties tegen Iran zijn er ook plannen om de treinverbinding tussen dat land en Armenië nieuw leven in te blazen.

Reizen met de bus naar Armenië

Je kunt vanuit Rusland en Georgië met de bus naar Armenië reizen. Busmaatschappij Avazar Bus rijdt twee keer per week van Moskou naar Jerevan, met een tussenstop in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Het is de goedkoopste optie om van Moskou naar Jerevan te reizen. De busrit duurt ongeveer 47 uur. Informatie over de dienstregeling en boekingen: www.avazar-bus.am

Voor het laatst bijgewerkt op 30 september 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Armenië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/coprid.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam