Overnachten en hotels in Bangladesh

In alle steden en plaatsen in Bangladesh vind je hotels en guesthouses om te overnachten. De duurdere 4- en 5-sterrenhotels en resorts bevinden zich vooral in de grote steden als Dhaka, Chittagong en Cox’s Bazar. De kwaliteit van de 4- en 5-sterrenhotels is niet altijd van hetzelfde niveau als vergelijkbare luxe hotels in landen als India en Thailand.

Als je hecht aan westerse comfort en luxe kun je in Dhaka overnachten in een hotel van een internationale keten. In 2006 opende hier The Westin Dhaka Hotel, met 24 verdiepingen het hoogste hotel in de hoofdstad. Het hotel heeft 235 kamers en vijf restaurants. De komende jaren komen er naar verwachting nog meer luxe hotels bij van internationale hotelketens. Op 1 april 2018 opent het Sheraton Dhaka Banani Hotel, dichtbij ambassades en hoofdkantoren van multinationals.

In Bangladesh vind je buiten de grote steden ook enkele luxe resorts in een tropische omgeving, omringd door de natuur, waar je in villa’s of bungalows kunt overnachten. Ze zijn populair onder de rijke inwoners voor een weekendje weg, maar verwacht ook hier niet dezelfde standaarden als in het westen. Een bijzondere plek met redelijke goede waarderingen is het Mermaid Eco Resort in Cox’s Bazar, met 16 houten bungalows van recycled hout aan een rivier (www.mermaidecoresort.com). De nationale toeristenorganisatie Bangladesh Parjatan Corporation beheert verschillende moderne hotels, verspreid over heel Bangladesh. Een overzicht van deze hotels is te vinden op de website: www.parjatan.gov.bd

In de goedkoopste hotels kun je overnachten voor $ 1 per nacht, maar hou hier wel rekening met smerige kamers. Ook kun je hier soms niet als buitenlander terecht. De overheidsorganisatie Parjatan Corporation heeft ook goedkope guesthouses onder haar hoede. Bangladesh kent amper hostels voor backpackers, aangezien het land bijna niet wordt bezocht door rugzakreizigers.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Bangladesh, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Panoramio/mahfuz008.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam