BhutanReizen en vakantie in Bhutan

Kerngegevens

– Oppervlakte: 38.394 vierkante kilometer (iets kleiner dan Nederland);
– Inwoneraantal: 716.896 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 19 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Thimphu;
– Talen: Dzongkha (officieel), dialecten;
– Munteenheid: Ngultrum (BTN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6500 (2012).

Informatie over visum Bhutan

Reizen en vakantie in BhutanStaatsburgers uit Nederland hebben een visum nodig voor een vakantie in Bhutan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort na dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Je paspoort moet twee lege bladzijden naast elkaar bevatten.

Voor het aanvragen van een visum heb je een uitnodigingsbrief nodig. Je hoeft daarvoor geen bezoek af te leggen aan een ambassade of consulaat van Bhutan. De uitnodiging moet je regelen via een erkende reisorganisatie of reisagent. Dat kan een lokale tour operator zijn in Bhutan, of een Nederlandse reisorganisatie die daarvoor toestemming heeft. Je moet dan meteen het totale bedrag betalen van je reis naar Bhutan, inclusief de kosten voor het visum. Bij het betreden van Bhutan aan de grens of op de luchthaven moet je de uitnodigingsbrief laten zien, en dan krijg je het visum in je paspoort gestempeld. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je wel terecht bij de Ambassade van Bhutan in Brussel.

De meeste reizigers komen naar Bhutan via India. Ook voor India heb je een visum nodig. Lees hier meer over het aanvragen van een visum voor India.

Communicatie in Bhutan

Internationaal toegangsnummer: +975.
Alarmnummer ambulance: 112.
Alarmnummer politie: 113.
Alarmnummer brandweer: 110.

Tijdsverschil Bhutan

In de winter is het in Bhutan 5 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Bhutan 4 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Bhutan

De elektriciteit in Bhutan is 220 volt. Stopcontacten kunnen ronde of rechthoekige gaten hebben, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Een stroomstoring of stroomuitval komt soms voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Azië Bhutan
Sort by