Overnachten en hotels in Bhutan

Ondanks de beperking van het toerisme kun je in Bhutan op talloze plekken overnachten. Je kunt terecht in hotels, resorts en guesthouses. Daarnaast kun je de gastvrijheid van de inwoners ervaren tijdens een farmstay of een homestay. Overnachten bij mensen thuis kan buiten de steden, op het platteland en in de bergen, waarbij je een huiselijk bereide maaltijd krijgt geserveerd. Alle accommodatie in Bhutan is gereguleerd, ook de farmstays en de homestays. Het is ook niet aan te raden zelf direct bij een hotel of guesthouse een overnachting te boeken, omdat je alleen via een tour operator een verblijf in Bhutan kunt regelen.

Hotels in Bhutan worden door de overheid geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren. Als buitenlandse toerist zul je altijd overnachten in een hotel met minstens 3 sterren. Bhutan heeft overigens opvallend veel luxe 5-sterrenhotels, waarmee meteen duidelijk is waarom vooral kapitaalkrachtige reizigers het land bezoeken. Deze hotels zijn vaak zeer fraai gelegen met een mooi uitzicht en bij de inrichting is gebruik gemaakt van traditionele details, zoals natuursteen en sierlijke houten gevels. In de tweede helft van 2017 heeft het prestigieuze Six Senses Hotels & Resorts vijf exclusieve lodges in Bhutan geopend, op vijf verschillende plekken (www.sixsenses.com).

Beste hotels van Bhutan

Het meest luxueuze hotel in de hoofdstad Thimpu is het Taj Tashi Hotel. Het opende in 2008 en was daarmee het eerste 5-sterrenhotel van Bhutan. Je kunt hier overnachten in 66 elegante kamers met een adembenemend uitzicht over de Thimpu-vallei. De locatie maakt het de ideale uitvalsbasis om de spectaculaire kloosters, schilderachtige bergpassen en ongerepte wildernis in de omgeving te verkennen. Het hotel is gebouwd in een mix van Bhutan’s Dzong-architectuur en modern design, waarbij de kamers zijn gedecoreerd met klassieke handgemaakte boeddhistische muurschilderingen. Er zijn twee stijlvolle restaurants, een intieme bar, een theesalon, een verwarmd zwembad en een spa. Gasten krijgen bij aankomst een zegen van een boeddhistische monnik en in de avond zijn er gratis culturele optredens. Het hotel maakt deel uit van de gerespecteerde Indiase Taj-hotelketen. Website: taj.tajhotels.com

Voor het laatst bijgewerkt op 4 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Bhutan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Six Senses Resorts; Taj Hotels.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam