Overnachten en hotels in Brunei

Voor overnachten in Brunei heb je keuze uit verschillende soorten accommodaties. Dat varieert van super-de-luxe 5-sterren resorts tot eenvoudige hostels met stapelbedden. Het land heeft enkele tientallen hotels, die zich vooral in de hoofdstad Bandar Seri Begawan bevinden. Daar vind je ook enkele 4-sterrenhotels van internationale hotelketens, zoals Radisson. Middenklasse hotels zijn te vinden in de hoofdstad en steden als Kuala Belait, Seria en Bangar. De laatste jaren verblijven steeds meer toeristen ook in serviceappartementen, die huiselijk comfort combineren met de voorzieningen van een hotel.

Brunei heeft één hostel, Villa Dadap, in Bandar Seri Begawan. Het hostel ligt in een mooie groene omgeving, heeft zeven kamers en een gemeenschappelijke ruimte waar je kunt ontbijten. Je kunt ook goedkoop overnachten in eenvoudige homestays, waarbij je bij particulieren overnacht. Ze zijn in het algemeen eenvoudig, maar het is wel een leuke manier om inwoners van Brunei te ontmoeten. Een van deze particuliere accommodaties is Baitul Wajihah Homestay (www.baitulwajihah.com). Ook zijn er enkele guesthouses in Brunei.

Het aanbod aan goedkope hotels en guesthouses is beperkt, dus het is verstandig vooraf te reserveren. Zonder reservering vind je altijd wel een slaapplaats omdat Brunei niet wordt platgelopen door toeristen, maar dan kom je in een duurder hotel terecht. Kijk bij goedkope en middenklasse hotels ook naar wat allemaal bij de prijs zit inbegrepen. Soms kan de prijs van een hotelkamer hoger zijn dan bij een concurrent, maar als gast heb je dan wel een ontbijt, een transfer naar de luchthaven en een gratis excursie. Een ander goedkoper hotel heeft dat misschien niet.

Verder kun je overnachten in lodges in de natuur, vlakbij nationale parken. In het westelijke deel van Brunei vind je het Sumbiling Eco Village, een lodge midden in het regenwoud vlakbij Ulu Temburong Nationaal Park. Je kunt hier kamperen in een tent langs de rivier of slapen in een chalet die gemaakt is van hergebruikt hout. Vanuit de lodge worden tours in het nationaal park georganiseerd. Website: www.sumbiling.com

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Brunei

Brunei heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

The Empire Hotel & Country Club

The Empire Hotel & Country Club, eigendom van de sultan van Brunei, is een spectaculair 5-sterrenhotel in de hoofdstad Bandar Seri Begawan. In dit prestigieuze hotel is de pracht van Versailles naar Azië gekomen, met bladgoud, hoge plafonds en 518 luxueus ingerichte kamers, suites en privévilla’s die in een paleis niet zouden misstaan. In de kamers vind je marmeren vloeren in de badkamer, zachte tapijten en kunstwerken die op Brunei zijn geïnspireerd. The Empire Hotel ligt aan de Zuid-Chinese Zee en heeft een privéstrand, vier zwembaden, een goed uitgeruste spa, een bowlingbaan en een golfbaan met 18 holes. Er is een lagune die groot genoeg is om in te kajakken. Er zijn negen restaurants, bars en cafés, met lokale en internationale gerechten en uitmuntende service. Buitenlandse staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders slapen uiteraard in dit hotel, waar ze de Emperor Suite kunnen afhuren. Dit is een penthouse van 665 vierkante meter met een eigen sauna, zwembad en bioscoop. The Empire Hotel ligt op 20 minuten van het centrum van Bandar Seri Begawan en 15 minuten van de internationale luchthaven van Brunei. Adres: Kg Jerudong, Muara – Tutong Hwy, Brunei BG3122, Brunei. Website: www.theempirehotel.com

Voor het laatst bijgewerkt op 18 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Brunei, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © The Empire Hotel & Country Club Brunei; Flickr.com/Bernard Spragg, NZ.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam