Koninklijk Paleis van Phnom Penh, Cambodja

De beste bezienswaardigheden in Phnom Penh

Royal Palace in Phnom PenhHet Koninklijk Paleis (Royal Palace) is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het paleiscomplex bestaat uit negen gebouwen waarvan enkele opvallen door de sierlijke in goud vergulde daken. Het paleis is gebouwd in 1866 in opdracht van de Cambodjaanse koning Norodom en is nog steeds in gebruik door de koninklijke familie van Cambodja. Het Royal Palace is een prachtig voorbeeld van Khmer-architectuur, ook al kregen de bouwers hulp van ontwerpers en architecten uit Thailand en Frankrijk.

Het meest opvallende gebouw is de troonzaal met een 59 meter hoge toren en een dak dat gedecoreerd is met goud gekleurde tegels. Het wordt gebruikt voor officiële gelegenheden, zoals kroningen, koninklijke huwelijken en ontvangsten van buitenlandse staatshoofden en vorsten. De troonzaal was aanvankelijk gebouwd van hout, maar in 1917 is daar een stenen constructie voor in de plaats gekomen. Binnen vind je drie tronen, twee traditionele en één moderne die volledig van goud is gemaakt. Het woongedeelte van het paleis is uiteraard gesloten voor het publiek, maar de troonzaal en enkele andere gebouwen zijn te bezoeken. Blote schouders en al te korte rokjes en broeken zijn taboe. Adres: Samdach Sothearos Blvd (3), Phnom Penh. Geen website.

Koninklijk Paleis van Phnom Penh

Voor het laatst bijgewerkt op 19 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Koninklijk Paleis van Phnom Penh, Cambodja, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam