Overnachten in Georgië

Sinds de onafhankelijkheid is er steeds meer keuze om te overnachten in Georgië. Heel wat nieuwe hotels hebben de deuren geopend en ook het comfort en de voorzieningen nemen toe, inspelend op het groeiend aantal toeristen dat vakantie viert in het land. De meeste hotels vind je in de hoofdstad Tbilisi en in de steden Batumi, Kutaisi en Gudauri. Ook westerse hotelketens weten Georgië inmiddels te vinden, waaronder Sheraton en Radisson Blu. Georgische hotelketens zijn onder meer het kunstzinnige en chique Rooms Hotels (www.roomshotels.com) en het Kazbegi Hotel Network (www.kazbegihotels.ge).

De meeste luxe 4- en 5-sterrenhotels bevinden zich in Tbilisi. Een van de meest markante hotels is The Biltmore Hotel Tbilisi, een opvallende glazen wolkenkrabber in het historische en culturele centrum van de hoofdstad. Het 300 meter hoge hotel ging open in 2016 en heeft 214 rooms en suites. Met zijn 32 verdiepingen is dit het hoogste hotel in de Kaukasus. Op de bovenste verdieping is het Xeme Restaurant, waar je een panoramisch uitzicht hebt op de stad. De glazen toren is overigens vastgebouwd aan het voormalige Instituut voor Marxisme en Leninisme (IMEL), een stalinistisch gedrocht uit de jaren dertig. Het Biltmore Hotel Tbilisi is onderdeel van de hotelketen Millennium Hotels. Website: www.millenniumhotels.com

In kleinere hotels, vooral op het platteland, laat de service nog weleens te wensen over en ontbreekt bijvoorbeeld het toiletpapier. Buiten de grote steden kun je vooral overnachten in guesthouses en bij particulieren thuis, als een soort bed & breakfast. Verwacht weinig privacy en een badkamer die je moet delen met andere gasten, maar je kunt er wel een warme gastvrijheid voor terugkrijgen. Voor circa $ 12 kun je al met twee personen in een guesthouse overnachten.

Je kunt goedkoop overnachten in een hostel, vanaf $ 5 voor een bed in een slaapzaal. Vooral in Tbilisi zijn veel hostels te vinden. In de late lente, de zomer en de vroege herfst kun je ook kamperen in de natuur. Vraag wel toestemming van de landeigenaar, maar in de meeste gevallen zal hij niet weigeren. Wees wel op je hoede voor wilde honden en dieren en nieuwsgierige locals die komen buurten.

Er zijn nauwelijks officiële campings en kampeerplaatsen. GeoCamp is een organisatie die elk jaar tijdelijke campings inricht in nationale parken, in de bergen, aan meren en bij de zee. De tenten worden al neergezet: www.geocamp.ge

Voor het laatst bijgewerkt op 28 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Georgië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Millennium Hotels.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam