Bezienswaardigheden in Georgië

Vardzia grottenstad

Vardzia is een fascinerende grottenstad in het zuiden van Georgië. Het is een omvangrijk middeleeuws kloostercomplex aan de oevers van de rivier Mtkvari, dat oorspronkelijk bestond uit 6000 woningen verdeeld over dertien verdiepingen. Nog steeds kun je de huizen bezichtigen die in de rotsen waren uitgehakt. Lees hier meer over de Vardzia grottenstad

Batumi

Ontdek het Turkse karakter van Batumi, de hoofdstad van de autonome republiek Adzjarië. De moskee, het badhuis uit de negentiende eeuw, het Archeologisch Museum (met zijn prachtige collectie klederdracht), het circus, het park, de botanische tuin en het theater zijn een bezoek waard. Batumi is een van de oudste steden van Georgië, gesticht in de 8e eeuw. De gebouwen en huizen  in het centrum dateren vooral uit de 19e eeuw, toen Europese architecten werden aangetrokken voor de bouw van de stad. Batumi ligt in het zuidwesten van het land aan de Zwarte Zee en is ook de belangrijkste badplaats van Georgië. Het heeft een subtropisch klimaat met citrusbomen, theeplantages en aantrekkelijke stranden. De stad wordt ook wel de ‘Parel van de Zwarte Zee’ genoemd.

Borjomi

Borjomi (Bordzjomi) is een kuuroord ongeveer 150 kilometer ten westen van de hoofdstad Tbilisi, in het zuidelijk deel van Centraal-Georgië. De stad is in de 19e eeuw ontwikkeld door de Russische tsaar Nicolaas I, maar is vooral beroemd om zijn veelgeprezen natuurlijke mineraalwater. Het water met dezelfde naam Borjomi is het belangrijkste exportproduct van Georgië. Al duizenden jaren maken mensen gebruik van het water uit de bronnen, dat afkomstig is van smeltende gletsjers van de Bakuriani bergen. Archeologische opgravingen hebben eeuwenoude stenen baden blootgelegd. In de heuvels rond Borjomi kun je wandeltochten en trektochten maken. Website: www.borjomi.com

Narikala Fort

Het op een heuvel gelegen Narikala Fort biedt een mooi uitzicht over de Mtkvari rivier en de oude stad van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Het fort is in de 4e eeuw gebouwd door de Perzen en in de 17e eeuw flink uitgebreid. Binnen de muren van het fort staat de Sint Nicolaaskerk uit de 13 eeuw, die in 1996 en 1997 flink is gerestaureerd. Binnen de kerk zie je fresco’s die Bijbelse taferelen en de geschiedenis van Georgië verbeelden. Het Narikala Fort is een van de populairste bezienswaardigheden van Tbilisi. Je voelt de geschiedenis van de stad, ook al zijn de muren van de vesting niet meer in al te goede staat.

Vogels kijken in Georgië

Het bekijken van vogels is van de attracties van Georgië. Je vindt er ongeveer 360 verschillende vogelsoorten, afhankelijk van het seizoen. Vooral de lente en de herfst zijn de ideale seizoen om vogels te spotten, wanneer grote aantallen migreren van koude naar warme gebieden. De Kaukasus is in de zomer het domein van verschillende roofvogels, waaronder de lammergier, de langbenige buizerd en de zeearend. In de herfst zijn de moeraslanden en de steppes in het zuiden van het land de thuisbasis van  witte pelikanen, witte ooievaars, kraanvogels en de Kaspische berghoen.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Georgië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam