Koningaap - India

Vakantie in Delhi, India

Tips voor een vakantie in Delhi

Vakantie DelhiDelhi is de hoofdstad van India en de op twee na grootste stad van het land. Vooral voor reizigers die voor het eerst naar India op vakantie gaan, kan de aankomst in Delhi een schokkende ervaring opleveren. Je ziet stapels vuil en wrede armoede, met bedelaars zonder armen en benen die smeken om een roepie. Het verkeer lijkt een totale chaos, met motorfietsen die tussen vrachtwagens en ossenwagens zigzaggen en voetgangers die hun leven riskeren door bij het oversteken rakelings riksja’s en bussen te ontwijken. Er is een constante kakofonie van toeters en vee zwerft door de straten, schijnbaar niet bewust van het gevaar van blikkerige voertuigen die aan komen razen. Toch is het verkeer meer gecontroleerd dan in sommige andere steden van India – ja, het kan nog erger!

Als je de eerste shock tijdens je vakantie in Delhi te boven bent gekomen en wat verder kijkt, zie je dat de stad ook veel bezienswaardigheden heeft. Er zijn monumenten, moskeeën, ruïnes en graven in overvloed en Delhi heeft indrukwekkende koloniale architectuur, schitterende musea, uitstekende restaurants, rustige groene tuinen en meer dan genoeg bazaars, markten en winkels voor zowel luxe artikelen als goedkope zooi.

De stad, hoe groot deze ook is, is eigenlijk in verschillende enclaves te verdelen. Old Delhi is het oudste deel, met zijn Mogolmonumenten en drukke bazaars. Hier krijg je het beste beeld van de bruisende en drukke steden van India: muren die afbrokkelen en smalle straatjes bomvol met auto’s, riksja’s, voetgangers en dieren. Hier vindt het leven vooral in de open lucht plaats.

New Delhi met zijn brede lanen en koloniale herenhuizen is in het begin van de twintigste eeuw door de Britten gebouwd als hoofdstad van hun kolonie. Hier vind je de regeringsgebouwen en de ambassades. In South Delhi liggen de rijke middenstandswijken, met moderne gebouwen en torenflats. Hier kun je je zomaar verbazen over de extreme rijkdom, met jongeren in westerse jeans die zich in dure auto’s laten verplaatsen. Kom je aan de randen van de stad, dan zie je de eindeloze sloppenwijken.

Delhi is met zijn vele migranten en enorme bevolking een smeltkroes van culturen en een microkosmos van het Indiase leven. Neem tijdens je vakantie een paar dagen de tijd om de indrukken in je op te nemen.

Bezienswaardigheden in Delhi

Rode Fort in DelhiDelhi, de hoofdstad van India, heeft een rijke geschiedenis. De stad is bezaaid met betoverende moskeeën, forten en monumenten die zijn overgebleven uit de tijd toen de Mogol-keizers de baas waren. Neem tijdens je vakantie in Delhi de tijd om alles te verkennen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Delhi

Vliegen naar Delhi

Vliegen naar DelhiVanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Delhi vliegen. KLM vliegt één keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van India. De vliegtijd is 8 uur. Je kunt ook vliegen met een overstap. Een goedkope vlucht krijg je bijvoorbeeld als je vliegt met de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot en een tussenstop maakt in Moskou. Lees meer over vliegen naar Delhi


Voor meer informatie over een vakantie in Delhi kun je kijken op de website van het toeristenbureau Delhi Tourism: www.delhitourism.gov.in

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Delhi, India, dan kun je het laten weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/rechitansorin.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam