Vakantie in Denpasar, Bali, Indonesië

Tips voor een vakantie in Denpasar

Vakantie DenpasarEen vakantie in Denpasar beleef je in de hoofdstad van Bali en het belangrijkste economische en politieke centrum van het Indonesische eiland. Denpasar was tot het begin van de 20e eeuw de elegante hoofdstad van het koninkrijk Bandung, maar is nu een drukke, nonchalante en moderne stad die net als veel andere steden in Azië niet al te hoog scoort op het gebied van stijl en smaak. Het is zeker geen Jakarta of Bangkok, maar het lijdt wel onder de welbekende ellende van verstopte straten, gemankeerde trottoirs en een gebrek aan publieke ruimte (zeker in het centrum).

De meeste toeristen brengen hun vakantie dan ook niet door in Denpasar, maar in een van de badplaatsen in het zuiden van Bali of in het artistiek-culturele Ubud. Voor een kort bezoek is Denpasar echter best de moeite waard. In delen van de stad is historisch erfgoed te zien, in de vorm van oude koloniale gebouwen met witte muren en rode dakpannen. Denpasar is een belangrijke stad sinds de Nederlanders er zich vestigden in 1906, om van daaruit het zuiden van Bali te bestieren.

Tot op de dag vandaag is het een belangrijke handelspost – winkeliers uit heel Bali komen naar Denpasar om bij Indiase, Chinese en Arabische handelaren hun voorraad in te slaan. Voor toeristen zijn de vele levendige markten in de stad de belangrijkste reden om tijdens hun vakantie op Bali even langs Denpasar te wippen (afgezien van een bezoekje aan het consulaat, misschien).

Voor het laatst bijgewerkt op 24 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Denpasar, Bali, Indonesië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/David Stanley.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam