Reizen naar Indonesië

Reizen met het vliegtuig naar Indonesië

Indonesië is een groot land met 13.466 eilanden. Het vliegtuig is dus een veel gebruikt transportmiddel om naar en in Indonesië te reizen. Het land heeft meer dan 230 vliegvelden. Daarvan zijn zo’n vijftig internationale luchthavens. Vanuit de hele wereld, maar vooral vanuit Azië, zijn vluchten naar Indonesië.

Vliegen naar Bali

Vliegen naar BaliKLM vliegt een paar keer per week van Amsterdam Schiphol naar Denpasar op het eiland Bali. Het is geen rechtstreekse vlucht, KLM maakt een tussenstop in Singapore. De reistijd (inclusief de tussenstop) is 16½ tot 17 uur.

Ook met andere luchtvaartmaatschappijen kun je binnen een dag in Bali zijn. Een goedkoop vliegticket is vaak te krijgen bij Qatar Airways, waarbij je overstapt in Doha. Ook kun je naar Bali vliegen met Malaysia Airlines en overstappen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Garuda Indonesia biedt ook regelmatig goedkope vliegtickets voor Bali aan, waar je moet overstappen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De vliegtijd van Jakarta naar Denpasar is 2 uur.

Het vliegveld van Bali heet Denpasar – Ngurah Rai International Airport (DPS) en ligt ongeveer 13 kilometer ten zuiden van Denpasar en vlakbij de populaire badplaats Kuta. Qua aantallen passagiers is het de derde drukste luchthaven van Indonesië. De autoriteiten van Bali hebben het plan een tweede vliegveld te bouwen in het noorden van het eiland (in de regio Buleleng), die met een spoorweg wordt verbonden met Denpasar.

De luchthaven van Denpasar heeft twee terminals: een voor binnenlandse vluchten en een andere voor internationale vluchten. Je kunt te voet van de ene terminal naar de andere lopen. Het vliegveld beschikt over banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, restaurants, bars, cafés, een apotheek, een spa en massageservice, duty free winkels en gratis wifi. Website: www.bali-airport.com

Vervoer van de luchthaven naar bestemmingen op Bali

Taxi

De taxi is voor toeristen de meest gebruikte methode om vanaf de luchthaven op je vakantiebestemming te komen. Ngurah Rai Airport Taxi is de officiële taxicentrale voor het vliegveld. Buiten de aankomsthal is een kiosk waar je een taxi kunt bestellen. Het is het handigste de naam van je hotel te noemen.

Er gelden vaste tarieven voor de ritten naar de verschillende plaatsen op Bali. Bij de kiosk hangt een overzicht van de prijzen. Je krijgt een bonnetje mee, die je aan de taxichauffeur laat zien. Je kunt alleen met Indonesische roepia betalen. In en rond de aankomsthal lopen ook illegale taxichauffeurs rond die buitenlandse toeristen benaderen, maar deze kun je het beste negeren.

Naast de gewone taxi kun je ook van tevoren via internet een airport transfer boeken via een particuliere onderneming, bijvoorbeeld via Bali Airport Taxi. Iemand staat je dan bij aankomst op te wachten met een papiertje met je naam erop.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2015.

Foto © depositphotos.com/trubavin.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam