Tips voor een vakantie in Kuta, Bali, Indonesië

Door Carmen van Verseveld

Kuta is een badplaats in het zuiden van Bali, Indonesië. Helaas is de charme van dit oude vissersdorpje door het massatoerisme een beetje verloren gegaan. Het is nu voornamelijk een plek waar je perfect kunt (leren) surfen, luieren op het strand en uitgaan tot in de late uurtjes. Het is trouwens ook erg leuk om de dorpjes rondom Kuta te bekijken. Vaak een stuk rustiger…

Hoewel Kuta niet echt een goede afspiegeling is van de rest van Bali, is een bezoek aan dit eiland eigenlijk niet compleet zonder de stad te hebben gezien. Vooral de zonsondergang op het strand is er één om nooit meer te vergeten.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Kuta

Tanah Lot

Langs de kust van Bali zijn meerdere zeetempels te bewonderen. Bij helder weer kun je vanaf de ene zeetempel de volgende zien. De belangrijkste is Tanah Lot. Deze zeetempel ligt op een rots in zee. Bij laag water kun je deze bereiken via een zanddam. Je kunt er het beste eind van de middag heen gaan, zodat je het silhouet van de tempel tegen een prachtige zonsondergang kunt aanschouwen. Het is een erg toeristische plek, dus verwacht geen foto’s waar je alleen op staat…

Let’s go to the beach!

Kuta is een prima plek voor strandaanbidders, met mooie witte stranden en palmbomen. Zoals een strand hoort te zijn op vakantie. Aangezien het een toeristische plek is, liggen de prijzen voor de parasols, ligbedden, maar ook het eten en drinken op het strand wat hoger. Tenzij je in een resort aan het strand verblijft. Overal lopen verkopers rond die je van alles proberen te verkopen. Ook drugs, dus pas op!

Altijd al willen leren surfen? Dan is Kuta the place to be. Op het strand kun je surfplanken huren en er staan een heleboel locals aan de kant die je privéles geven voor een relatief lage prijs. Gevorderde surfers kunnen zich hier trouwens ook uitleven, bijvoorbeeld op Kuta Reef, Ulu watu of Canggu beach. Deze laatste plek is wat rustiger. Het is trouwens ook mogelijk om te kitesurfen.

Shop ‘till you drop

Souvenirs of kleding shoppen? Het kan allemaal in Jalan Legian, de belangrijkste winkelstraat van Kuta. Ook kun je hier terecht om een auto te huren of een excursie te boeken bij één van de vele toeristenbureaus. Verder vind je in de straat vooral heel veel bars en restaurants.
Ook vind je in Kuta designwinkels en internationale warenhuizen. Er zijn dan ook diverse winkelcentra in de stad.

Waterbom Park Bali

Dit waterpark in tropische setting is een waar paradijs voor jong en oud. Vermaak je met de waterkanonnen, één van de vele avontuurlijke waterglijbanen of de wildwaterbaan. Sun and fun all day long, voor de hele familie. Er is trouwens ook een fish foot spa en de avontuurlijke glijbaan ‘Climax’ bijvoorbeeld, voor de vaders die al lang genoeg in de zon hebben gelegen. Website: www.waterbom-bali.com

Uitgaan

In Kuta kun je uitgaan tot in de late uurtjes. De meeste clubs zijn tot een uur of vier open. Het nabijgelegen dorpje Seminyak is iets chiquer en hier zijn ook de wat meer fancy beach clubs te vinden.

Praktische informatie over een vakantie in Kuta

Eten en drinken in Kuta

Omdat Kuta zo’n toeristische plek is, vind je er op elke hoek van de straat een fastfoodrestaurant. Verder zijn er zoals eerder genoemd bars in overvloed. Liever een lokale maaltijd? Kijk dan eens rond op de avondmarkt (Pasar Malam) waar je lekker en goedkoop kunt eten. En als je toch op Bali bent, moet je sowieso even het Indonesische biertje ‘Bintang’ hebben geprobeerd!

Overnachten in Kuta

Kuta is een plaats die veel aangedaan wordt door backpackers. Er zijn dan ook talloze hostels en homestays in de stad, die sterk variëren in prijs. Maar voor wie liever in een luxe vijf- sterrenresort zit met uitzicht op zee, deze mogelijkheid is er ook!

Vervoer naar Kuta

Vlieg je internationaal of neem je een binnenlandse vlucht, dan kom je aan op het internationale vliegveld van Denpasar. Vanaf daar kun je een shuttelbus of taxi nemen naar Kuta. Om van Kuta naar andere plaatsen op Bali te komen, is de makkelijkste en snelste manier om een chauffeur te huren.

De chauffeur kan je misschien ook de minder toeristische plekjes op de weg laten zien. Niet erg duur en erg leuk. Je kan dit trouwens van tevoren regelen. Er rijdt een ook express shuttlebus van Kuta naar plaatsen als Sanur en Ubud.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kuta, Bali, Indonesië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Carmen van Verseveld; Waterbom Bali.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam