Overnachten in Kazachstan

Voor overnachten in Kazachstan kun je vooral terecht in de grote steden, zoals Astana en Almaty. De accommodatie varieert van luxe 5-sterren hotels tot eenvoudige logementen waar je kunt slapen voor € 10 per nacht. De meeste hotels bieden een basis van comfort, maar verwacht niet overal dezelfde standaarden als in het westen. Het land heeft ook vestigingen van internationale hotelketens, zoals Marriott, Ramada en Hilton, die wel westers comfort bieden. De hotels in Kazachstan worden ingedeeld volgens een classificatiesysteem, van 1 ster tot 5 sterren.

Een van de bekendste hotels is het Kazakhstan Hotel in Almaty, de grootste stad van Kazachstan. Met een hoogte van 102 meter en 26 verdiepingen is dit 4-sterrenhotel het derde hoogste gebouw in de stad. Het Kazakhstan Hotel bestaat al sinds 1977 en is zo gebouwd dat het aardbevingen tot een kracht van 9,0 op de schaal van Richter kan weerstaan. Het in Sovjet-stijl gebouwde hotel is een beroemd herkenningspunt in Almaty en staat afgebeeld op het bankbiljet van 5000 Kazachse tenge. Het is ook een geliefde plek onder popsterren en sporters om te overnachten. Website: www.kazakhstanhotel.kz

De keuze aan goedkope hotels is relatief beperkt, dus het is raadzaam vooraf een hotelkamer te reserveren. Dat kan via de officiële website van het hotel of via een reisbureau. De goedkoopste hotels hebben geen website – om een kamer te boeken kun je het beste bellen, al is het dan wel handig als je een woordje Russisch spreekt.

Ook kun je in Kazachstan overnachten in een appartement. Dat kan via een agentschap. Bij Home Hotel kun je een appartement huren in de steden Kostanay en Astana: www.hhotel.kz. In de buurt van treinstations bieden vrouwen met grote sleutelbossen appartementen aan voor reizigers. Deze zijn goedkoper, maar weten niet of dit betrouwbaar is.

Kazachstan heeft nauwelijks campings. Je kunt kamperen in de basiskampen bij de bergen van Kazachstan en er zijn enkele campings in het Burabay (Borovoe) National Park. Ook in veel andere nationale parken is het vaak mogelijk om je tent op te zetten. Voor wildkamperen zijn geen regels, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Als je gaat kamperen in de buurt van een nomadische stam is het raadzaam toestemming te vragen – deze zal niet snel worden geweigerd.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Kazachstan, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam