KazachstanReizen en vakantie in Kazachstan

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2.724.900 vierkante kilometer (66 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 17.522.010 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 6 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Astana;
– Talen: Russisch, Kazachs;
– Munteenheid: Tenge (KZT);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.000 (2011).

Overnachten in Kazachstan

Voor overnachten in Kazachstan kun je vooral terecht in de grote steden, zoals Astana en Almaty. De accommodatie varieert van luxe 5-sterren hotels tot eenvoudige logementen waar je kunt slapen voor € 10 per nacht. De meeste hotels bieden een basis van comfort, maar verwacht niet overal dezelfde standaarden als in het westen. Lees hier meer over overnachten in Kazachstan

Informatie over visum Kazachstan

Presidentieel paleis in Astana
Presidentieel paleis in Astana

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Kazachstan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Met een visum kun je maximaal 30 dagen in het land verblijven.

Je kunt een visum aanvragen bij de Ambassade van Kazachstan in Den Haag. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer een week. Een visum dien je binnen 3 maanden te gebruiken. Je kunt behalve een single entry visum, ook een double entry of een triple entry visum aanvragen, waarmee je binnen de 3 maanden één of twee keer kunt terugkeren.

Communicatie in Kazachstan

Internationaal toegangsnummer: +7.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer ambulance: 103.
Alarmnummer politie: 102.
Alarmnummer brandweer: 101.

Tijdsverschil met Kazachstan

In Kazachstan is het 5 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Kazachstan 4 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Kazachstan

De elektriciteit in Kazachstan is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by