Reizen naar Kazachstan

Reizen met het vliegtuig naar Kazachstan

Kazachstan is gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. Alle grote steden hebben een eigen vliegveld. De grootste steden Astana, Almaty, Karaganda, Atyrau en Shymkent hebben een internationale luchthaven. Internationale vluchten worden uitgevoerd door de Kazachse luchtvaartmaatschappijen Air Astana en Scat Airlines en 23 buitenlandse luchtvaartmaatschappijen.

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar Kazachstan. Er zijn directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar Almaty, Astana en Atyrau.

Vliegen naar Almaty

Vliegen naar Almaty, KazachstanKLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Almaty, de grootste stad in het zuidoosten van Kazachstan. De vliegtijd is 6 uur en 40 minuten. Je kunt ook vliegen met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en overstappen in Frankfurt.

Het goedkoopste vliegticket krijg je als je vliegt met de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus en overstapt in Istanbul. Ook kun je goedkoop vliegen met Ukraine International Airlines met een tussenstop in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Alle internationale vluchten komen aan op Almaty International Airport (ALA). De luchthaven ligt ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van de stad en bestaat uit één terminal. Er zijn plannen om een tweede terminal te bouwen, maar het is nog niet bekend wanneer dit project begint. Het vliegveld beschikt over geldautomaten, een geldwisselkantoor, duty free winkels, cafés, bars en fastfoodtenten. Er is een eerste hulppost, een gebedsruimte en een bagagedepot. Wifi is gratis. Bij het parkeerterrein heeft Europcar een balie voor het huren van een auto. Website: www.alaport.com

Vervoer van de luchthaven naar Almaty

Er is geen vaste busdienst direct van het vliegveld naar het centrum van Almaty. Net buiten de luchthaven, op 10 minuten lopen, is wel een halte waar je een bus naar Almaty kunt nemen. Ook zijn er enkele luchtvaartmaatschappijen en hotels die een transfer aanbieden naar de stad.

Buiten de aankomsthal vind je een taxistandplaats. Een taxirit naar het centrum van Almaty duurt ongeveer een halfuur. Het is raadzaam af te dingen bij taxichauffeurs – een ritje zou (omgerekend) niet meer dan $25 tot $30 moeten kosten.

Vliegen naar Astana

Je kunt met KLM rechtstreeks vliegen van Amsterdam Schiphol naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan. De vluchten gaan twee keer per week en de vliegtijd is ongeveer 6 uur.

Het is echter veel goedkoper om naar Astana te vliegen met een overstap. Je kunt bijvoorbeeld met low budget maatschappij Wizzair naar Astana met een retour Eindhoven-Boedapest en een retour Boedapest-Astana. Dit scheelt de helft in prijs in vergelijking met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Astana.

Een goedkoop vliegticket is ook te krijgen met een overstap in Warschau, Moskou of Kiev, al zijn de overstaptijden niet altijd gunstig en heb je te maken met nachtvluchten. Vanuit de Duitse stad Frankfurt vliegen Air Astana en Lufthansa dagelijks en een paar keer per week rechtstreeks naar Astana. De vliegtijd is circa 6 uur. De vliegtickets met de Kazachse luchtvaartmaatschappij Air Astana zijn het goedkoopst.

Alle internationale vluchten komen aan op Astana Nursultan Nazarbayev International Airport (TSE). De luchthaven ligt ongeveer 17 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Het vliegveld beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, een postkantoor, een bagagedepot en een apotheek Eco Pharm. Wifi is gratis. Taxi’s vanaf de luchthaven in Astana zijn ongeveer € 10. De bus (lijn 10) rijdt regelmatig en kost ongeveer € 0,25. De bus vertrekt elke 5 tot 7 minuten. Je moet dan wel bijtijds aankomen. Website luchthaven: www.astanaairport.kz

Vliegen naar Atyrau

De Kazachse luchtvaartmaatschappij Air Astana vliegt bijna elke dag van Amsterdam Schiphol naar Atyrau, een stad in het westelijke Europese gedeelte van Kazachstan. De vliegtijd is 4 uur en 45 minuten.

Reizen met de trein naar Kazachstan

Vanuit de buurlanden Rusland, China, Kirgizië en Oezbekistan rijden internationale treinen naar Kazachstan. Reizen met de trein is veel goedkoper dan reizen met het vliegtuig, maar door de grootte van Kazachstan en de lange afstanden ben je veel langer onderweg.

Vanuit de Russische hoofdstad Moskou rijdt een een paar keer per week een directe trein naar Almaty. De treinreis duurt 78 uur (ruim drie dagen). Bij de Russische plaats Ozinki steekt de trein de grens over. Je kunt online een kaartje reserveren op de website van de Russische spoorwegen: www.rzd.ru

Reizen met de bus naar Kazachstan

Vanuit de buurlanden rijden ook bussen naar Kazachstan. Je kunt onder meer vanuit Rusland (vanuit de steden Barnaul en Omsk), Oezbekistan en Kirgizië de bus pakken naar Kazachstan.

Voor het laatst bijgewerkt op 31 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Kazachstan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Byelikova; Astana Airport.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam