la-vlagReizen en vakantie in Laos

Kerngegevens

– Oppervlakte: 236.800 vierkante kilometer (bijna 6 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 6.586.266 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 28 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Communistische staat;
– Hoofdstad: Vientiane;
– Talen: Laotiaans, Frans, Engels, inheemse talen;
– Munteenheid: Kip (LAK);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2800 (2011).

Informatie over visum Laos

Tempel in Luang Prabang, Laos

Tempel in Luang Prabang, Laos

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Laos. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Een toeristenvisum dien je binnen 3 maanden te gebruiken. Daarmee mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Laos in Brussel. De behandeling van een visumaanvraag duurt 3 werkdagen, maar tegen een extra vergoeding is een spoedprocedure mogelijk.

Ook kun je een visum aanvragen bij binnenkomst in het land. Dat kan bij de luchthavens van Vientiane, Pakse, Savannakhet en Luang Prabang en bij de meeste grensovergangen tussen Thailand, Vietnam, Cambodja en China. Het is alleen niet mogelijk bij de grensovergang tussen Laos en Myanmar. Zorg wel dat je een pasfoto bij je hebt. Check de grensovergangen op de website van Tourism Laos: www.tourismlaos.org

Communicatie in Laos

Internationaal toegangsnummer: +856.
Alarmnummer ambulance: 195.
Alarmnummer politie: 191.
Alarmnummer toeristenpolitie: 192.
Alarmnummer brandweer: 190.

Tijdsverschil met Laos

In de winter is het in Laos 6 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Laos 5 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Laos

De elektriciteit in Laos is 220 volt met een frequentie van 50 Hertz. Op enkele plekken komt nog 110 volt voor. Europese stekkers kunnen op veel plaatsen in het stopcontact, maar het is raadzaam voor de zekerheid ook een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Share Button