Reizen en vakantie in Vietnam

Kerngegevens

– Oppervlakte: 330.000 vierkante kilometer (ruim negen keer Nederland);
– Inwoneraantal: 95.261.021 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 287 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Communistische staat;
– Hoofdstad: Hanoi;
– Talen: Vietnamees, Engels;
– Munteenheid: Dong (VND);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6000 (2015).

Vijf tips als je op reis gaat naar Vietnam

Kunst in Ho Chi Minh, VietnamVietnam staat natuurlijk bekend om zijn tempels, mooie stranden, drukke metropolen als Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) en haar bewogen oorlogsgeschiedenis. Maar er is meer te doen als je op vakantie gaat naar het land, zoals kunst kijken of bbq’en op een bouwplaats. Hier vind je vijf leuke tips voor je reis naar Vietnam

Informatie over visum Vietnam

Visum VietnamStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Vietnam. Ook dien je een paspoort te hebben dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Met een toeristenvisum kun je maximaal 30 dagen in Vietnam verblijven.

Je kunt het visum voor Vietnam aanvragen bij de Ambassade van Vietnam in Den Haag. Vraag een visum ruim op tijd aan, de aanvraagprocedure duurt minimaal een week. Neem voor de meest recente visumbepalingen en informatie over een langer verblijf of werken in Vietnam contact op met de ambassade.

Tips voor een vakantie in Hanoi

Hanoi vakantieEen vakantie in Hanoi beleef je in misschien wel de meest gracieuze en exotische hoofdstad van Azië. Het is een fascinerende mix van oud en nieuw Vietnam, met Chinese en Franse invloeden, oude cultuur, koloniale architectuur, brede boulevards en prachtige meren. Lees hier meer over een vakantie in Hanoi

Communicatie in Vietnam

Internationaal toegangsnummer: +84.
Alarmnummer ambulance: 115.
Alarmnummer politie: 113.
Alarmnummer brandweer: 114.
International Telephone Service: 110.

Tijdsverschil met Vietnam

Tijdens onze wintertijd is het in Vietnam 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Vietnam 5 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Vietnam

De elektriciteit in Vietnam is in het algemeen 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Stroomstoringen komen regelmatig voor, vooral in het zuiden. Ook de elektrische spanning kan variëren. Het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Share Button