Overnachten in Laos

Nu steeds meer toeristen Laos ontdekken, is er in land een groeiend aantal mogelijkheden om te overnachten. In de hoofdstad Vientiane en de toeristische plaatsen Luang Prabang, Vang Vieng en Pakse is een ruime keuze aan hotels, guesthouses, boutique hotels en hostels. Je kunt er slapen in een 5-sterren luxe hotel, maar ook in een goedkope plek waar vooral backpackers komen. Luang Prabang heeft de meeste accommodatie, met dank aan de notering op de Werelderfgoedlijst van Unesco en de elegante Franse koloniale gebouwen.

Door de groei van het toerisme krijgen de hotels en voorzieningen steeds hogere standaarden, maar daarmee stijgen ook de prijzen. Hotelkamers zijn het duurst in het hoogseizoen, van oktober tot en met januari. Voor de betere plekken is het raadzaam te reserveren als je in deze maanden naar Laos reist. Na februari loont het de moeite om af te dingen op de kamerprijs of te vragen naar kortingen. Bekijk altijd de kamer voor het inchecken en vraag om een andere als deze je niet bevalt.

Kosten van overnachten in Laos

De prijs voor een zeer eenvoudige kamer met koude douche en fan in Vientiane, Luang Prabang en Vang Vieng ligt rond de $ 10. Voor meer comfort en een kamer met airconditioning, heet water, een televisie en wifi ben je circa $ 20 kwijt per nacht. Een bed in een slaapzaal van een hostel heb je al voor $ 3 per nacht. Veel hotels en guesthouses in Vientiane en Luang Prabang bieden gratis wifi aan.

Voor het ontbijt moet je meestal extra betalen. Vraag in middenklasse en duurdere hotels of belastingen en een ‘service charge’ bij de prijs zijn inbegrepen. Een aantal hotels en resorts in Laos rekent 10 procent belasting over de kamerprijzen. Let hierop als je gaat boeken. Een reiziger tips ons dat het in hotels en resorts goedkoper is om te betalen met Amerikaanse dollars in plaats van met de lokale valuta (de Laotiaanse kip), omdat ze een lage wisselkoers hanteren. Zorg er dus voor dat je voldoende dollars en/of een creditcard bij je hebt.

Buiten Vientiane, Luang Prabang en Vang Vieng is er veel minder keuze om te overnachten, afgezien van enkele uitzonderingen in plaatsen die op populaire backpacker routes liggen. Hotels zijn zeer eenvoudig en hebben een beperkt aantal voorzieningen. In provinciesteden en kleinere plaatsen zijn maar één of twee guesthouses, dus het zal niet moeilijk zijn om een plek te kiezen om te overnachten. In dorpen zijn lokale hostels met weinig faciliteiten, maar die zijn niet echt gericht op westerse toeristen.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Laos, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Philip Roeland.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam